Hamarosan kifejlesztik a magyar vakcinát a koronavírus ellen

hirado.hu
-
 21.01.13 19:21Életmód

Jakab Ferenc virológus szerint jól halad az osztrák–magyar vakcinafejlesztés, január végén elkezdődhetnek az állatkísérletek. A szakember szerint a mostani vakcinák akár 60–70 százalékos védettséget is nyújthatnak, de ha szükséges rövid időn belül ki lehet fejleszteni egy újabb oltást a különféle mutációk vagy vírustörzsek ellen.

6 kapcsolódó hír

Jakab Ferenc: A kínai és az orosz vakcina is jó lehet

Magyar Nemzet
-
 21.01.14 09:40Belföld

A virológus professzor szerint nem az számít, hogy melyik országban fejlesztettek ki egy oltóanyagot.

Így vizsgálják a koronavírus Angliában megjelent mutációját Pécsen - az ATV Híradójának stábja a virológiai laborban j…

ATV
-
 21.01.14 18:17Külföld

Híradónk stábja bejutott abba a hermetikusan lezárt laboratóriumba, ahol a koronavírus Angliában megjelent mutációját vizsgálják. Jakab Ferenc virológus arról is beszélt, hogy várhatóan fél évig még velünk maradnak a járványügyi intézkedések.

Pécsen is zajlik a vakcinafejlesztés – Ezt mondta Jakab Ferenc virológus a mutáns koronavírusról

Blikk
-
 21.01.13 18:41Belföld

A Pécsi Tudományegyetem a CEBINA osztrák biotechnológiai céggel közösen dolgozik a vakcinafejlesztésen, a munkát a tavalyi évben kezdtek meg.

Pécsett is vizsgálják a mutáns koronavírust: kiderült, milyen módszerrel

Blikk
-
 21.01.14 19:13Külföld

Az ATV stábja bent járt abban a hermetikusan lezárt laboratóriumba, ahol a Covid-19 Angliában megjelent mutációját vizsgálják. Jakab Ferenc virológus elmondta, úgy tűnik, legalább fél évig még velünk maradnak a járványügyi intézkedések.

Két vakcinát is fejlesztenek magyar tudósok

RTL Klub
-
 21.01.14 18:15Bulvár

A pécsi egyetem virológusai az osztrák Cerbinával közösen már hamarosan az állatkísérleteket kezdik. A debreceni egyetem a népegészségügyi központtal összefogva fejleszt oltóanyagot. Az országos tisztifőorvos korábban azt mondta, reménykedik, hogy egy éven belül gyártani tudják. Közben Röst Gergely matmematikus egy online beszélgetésen…

Vakcinafejlesztésen dolgozik a PTE - Megszólalt Jakab Ferenc - videó

PécsiStop
-
 21.01.14 07:46Megyei

Vakcinafejlesztésen dolgozik a Pécsi Tudományegyetem a CEBINA osztrák biotechnológiai céggel közösen. A PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai kutatócsoportja tavaly kezdte meg a közös munkát az osztrák céggel a hatóanyag tesztelések kapcsán, most pedig a vakcinafejlesztésben értek el átütő sikereket, így hamarosan…