Olaszországnak nem Magyarország, hanem az EU okoz kárt

Demokrata
-
 20.11.25 11:08Külföld

Az Olaszország által sürgetett támogatásokat nem Magyarország vétója, hanem a jogállamiságot „politikai ostorként” használó Európai Unió bénítja meg – mondta Kovács Zoltán.

17 kapcsolódó hír

Von der Leyen: ne blokkolja a magyar kormány az uniós pénzeket

MFor
-
 20.11.25 15:20Külföld

Az EP-képviselőcsoportok vezetői szintén azt mondták, hogy Magyarország és Lengyelország a vétó helyett vigye bíróság elé a jogállamiság kérdését.

Uniós vétó - Brüsszel az uniós bíróságot javasolja Magyarországnak és Lengyelországnak

Növekedés
-
 20.11.25 13:51Külföld

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió (EU) hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap életbelépését, vétó helyett az uniós bírósághoz kellene fordulnia Magyarországnak és Lengyelországnak - jelentette ki Ursula von der Leyen, az

Kemény üzenet érkezett Brüsszelből a magyar kormánynak

Napi.hu
-
 20.11.25 14:55Külföld

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap elindulását - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán az MTI sz

EP: aggasztó a médiaszabadság helyzete

MMonline
-
 20.11.26 09:44Kultúra

Aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az Európai Unióban az Európai Parlament és a képviselők elítélik az újságírókat célzó erőszakot, zaklatást és nyomásgyakorlást. A szerdán elfogadott állásfoglalás szerint azt várják az EP-s képviselők, hogy az Európai Bizottság rendszeresen mérje fel a kormányzati befolyás mértékét és a tulajdonosi…

Michel: eljött az ideje az erős transzatlanti szövetség újjáépítésének

Biztonságpiac
-
 20.11.25 16:35Külföld

Eljött az összefogás ideje egy közös érdekeken és közös értékeken alapuló, erős transzatlanti szövetség újjáépítésére – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Joe Biden amerikai demokrata párti elnökjelölttel folytatott telefonbeszélgetésében hétfőn. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Jens Stoltenberg…

Az Európai Bírósághoz küldték a magyar kormányt

Szabad Európa
-
 20.11.25 20:18Külföld

Elképzelhető, hogy az Európai Bíróságra bízzák Európa jelenleg legnagyobb súlyú politikai vitájának eldöntését. Az Európai Bizottság elnöke azt üzente a magyar és lengyel kormánynak, hogy akinek nem tetszik egy uniós jogszabály, forduljon a bírósághoz.

Manfred Weber: a vétó felelőtlen, az Európai Parlament nem enged

Infostart
-
 20.11.25 14:26Külföld

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap életbelépését - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén.

Újabb kemény üzenet érkezett a magyar kormánynak Brüsszelből

Hírklikk
-
 20.11.26 05:00Külföld

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap életbelépését – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán.

Újramikrózott Tavares-jelentés

Mandiner
-
 20.11.26 08:38Vélemény

„Hétévnyi kompromisszum és engedmény” után harcba hívta a jelentéséről elhíresült volt portugál EP-képviselő az Európai Uniót Magyarország és Lengyelország ellen. A politikus a vétó kapcsán szólalt meg, ismét hazánk megbüntetését szorgalmazva.

Jourová a szabad média támogatása mellett állt ki az EP-vitában, Hidvéghi rágalomhadjáratnak tartja a vitát

Pesti Hírlap
-
 20.11.25 20:40Külföld

Az Európai Bizottság a rendelkezésére álló eszközök és hatáskörei révén mindent megtesz a média szabadságának érdekében – jelentette ki szerdán Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén, a magyar médiabefolyásról tartott vitán, amelyet Hidvéghi Balázs…

Lengyel-magyar vétó: Morawiecki kikosarazta von der Leyent

Magyar Hang
-
 20.11.25 19:23Külföld

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt javasolta, hogy a lengyel és magyar kételyeket vigyék az unisó bíróság elé, de a lengyel kormányfő keresztbefeküdt a tervnek.

"Európát nem ejthetik túszul azok, akik despotaként viselkednek"

Euronews
-
 20.11.25 17:25Külföld

A Fidesz EP-képviselője a jogállamisági mechanizmust támadta, a vitában felszólalók többsége a magyar és a lengyel kormány politikáját.

Von der Leyen: a jogállamisági feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az EU költségvetését

Maszol
-
 20.11.25 14:45Külföld

A magyar ellenzéki pártok EP-képviselői a magyar kormányt támadták a parlamenti vita során.

Gyürk: Az EP-nek a valódi problémákra kell megoldást találnia

Magyar Hírlap
-
 20.11.25 17:19Külföld

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán fogadta el az Európai Unió Ipar stratégiájával kapcsolatos állásfoglalását.

Von der Leyen: Ha a magyaroknak és a lengyeleknek gondjuk van, forduljanak az Európai Bírósághoz

Telex
-
 20.11.25 16:47Külföld

Az Európai Bizottság elnöke szerint helyénvaló, arányos és szükséges az EU-s költségvetést a jogállamiság betartásához kötni.

Von der Leyen: Magyarország és Lengyelország az európai bírósághoz fordulhat

Körkép
-
 20.11.25 13:58Külföld

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap életbelépését – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán.   Von…

Olaszországnak nem Magyarország, hanem az EU okoz kárt

hirado.hu
-
 20.11.25 11:03Külföld

A járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő támogatások bénulása Brüsszel felelősségének tulajdonítható.