A választási törvény módosítgatása összetereli az ellenzéket

168 Óra Online
-
 20.11.25 19:10Belföld

A Mi Hazánk fogadkozik, a Fidesz még nem döntött, az elemzők szerint pedig ez még csak a kezdet – újabb változtatások jöhetnek a választási törvényekben. Volner János pedig saját magával szúr ki.

4 kapcsolódó hír

Választási törvény: gereblyére lép a Fidesz, vagy szétzúzza az ellenzéket?

HVG
-
 20.11.25 16:00Belföld

Akár sikerrel is szerepelhet a választásokon egy közös ellenzéki lista, abban azonban ott a csapda lehetősége, hogy a kormánypárt is errefelé terelné a pártokat. Az ellenzék számára legrosszabb forgatókönyv lehet, ha egyetlen Gyurcsány/Jobbik-bélyegzővel ellátott frakció-ketrecbe zárják őket a jogszabályok megváltoztatásával.

A választási törvény módosítgatása összetereli az ellenzéket

Pesti Hírlap
-
 20.11.25 18:00Vélemény

A Mi Hazánk fogadkozik, a Fidesz még nem döntött, az elemzők szerint pedig ez még csak a kezdet – újabb változtatások jöhetnek a választási törvényekben. Volner János pedig saját magával szúr ki.  Fideszes szavazatokkal elfogadta a parlament Igazságügyi Bizottsága a független parlamenti képviselő – a Jobbik és a Mi Hazánk után most a…

Pártjaik előtt járnak az ellenzéki választók

Klubrádió
-
 20.11.25 17:45Vélemény

A kormány ismét farigcsálja a választási törvényt, hogy nehezítse az ellenzék dolgát. Lakner Zoltán politológus szerint ez nem meglepő. A Fidesz gyengülésére is utal.

Magyarország parlamentáris diktatúra, 2022-ben félig szabad, de tisztátalan választásra készülhetünk

Hírklikk
-
 20.11.25 16:00Vélemény

Volner János választási törvényt módosító indítványa ugyan tovább nehezíti az ellenzék dolgát, de lényegében a Fidesz által alakított úton megy tovább, vagyis, hogy a szavazólapon csak két lista legyen, a Fidesz-KDNP-é és az ellenzék közös listája – véli Tóth Zoltán választási szakértő. Bár a választási törvényeket bármeddig módosítani…