„Orbán személyében ismét egy erőszakos és ravasz zsarnokkal van dolgunk”

444.hu
-
 20.11.24 15:38Belföld

A balos és jobbikos magyar EP-képviselők véleménycikket írtak a német Die Zeit hetilapba. Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlították a miniszterelnököt. Az érdekes az, hogy egy liberális újságíróval vitatkoztak. Az ügy jól illusztrálja, milyen sekélyesek a hazai viták az EU-ról.

6 kapcsolódó hír

Gyurcsány pártja brüsszeli pénzből kampányol a hatalomért

HírTV
-
 20.11.24 18:29Vélemény

Hitlerrel és Sztálinnal emlegetik egy lapon a miniszterelnököt a baloldali EP-képviselők.

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

HVG
-
 20.11.24 11:24Belföld

Hat magyar EP-képviselő írt válaszcikket a Die Zeitnak, ahol megjelent egy publicisztika arról, hogy az EU-nak engednie kellene a jogállamisági kritériumok kérdésében.

Magyar EP-képviselők szerint Orbán Európa trójai falova

Hírklikk
-
 20.11.24 21:50Belföld

„Az Európai Unió nem követheti el azt a hibát, hogy engedjen Orbán Viktornak, aki a demokrácia ellenfele, s nem Magyarország érdekeit képviseli, hanem kizárólag a sajátjait” – a többi között ezt tartalmazza hat ellenzéki magyar európai parlamenti képviselő közös írása, ami a német liberális Die Zeit-ben jelent meg. Az „Európa trójai falova” című ve

Hitlerrel, Sztálinnal emlegetik együtt Orbánt ellenzéki EP-képviselők

Mandiner
-
 20.11.24 16:48Belföld

A Zeitbe cikket író Dobrev, Gyöngyösi, Ujhelyi István és több más EP-képviselő szerint „Orbán Viktor személyében újra egy erőszakos és ravasz önkényúrral van dolgunk”.

Hitler és Sztálin után Orbán Viktorral kell szembeszállnia Európának, írják ellenzéki EP-képviselők

Telex
-
 20.11.24 12:47Belföld

Szerintük Orbán keleti diktátorok trójai falovaként szolgál, és nem hatnak rá az észérvek. Ha pedig az európai politikusok ”továbbra is Orbán bandáját finanszírozzák, az könnyen az EU végét jelentheti”.

"Hitler és Sztálin után Orbán Viktor is veszélyt jelent Európára"

Zsúrpubi
-
 20.11.24 14:28Karrier

Európa most nem engedhet meg magának olyan hibát, ami könnyedén az Európai Unió széteséséhez vezethet. Az öreg kontinens több alkalommal is megtette már ezt, aminek évtizedekig tartó súlyos következményekkel fizette meg az árát - írják Hitlerre és Sztálinra utalva magyar EP-képviselők, válaszul a német hetilapban, a Die Zeit-ban…