A vadvilágot érintő betegségek egyre északabbra terjednek az éghajlat változásával

Tiszta Jövő
-
 20.11.23 09:42Életmód

A vadvilágot érintő, paraziták által hordozott betegségek egyre északabbra fognak terjedni a bolygó melegedésével egy új tanulmány szerint, amelyet pénteken publikáltak a Science című tudományos folyóiratban.

4 kapcsolódó hír

Egyre több olyan betegséget szabadít a világra a klímaváltozás, amit ember is elkaphat

Egy friss tanulmány szerint a bolygó felmelegedésével a vadállatokat érintő, főleg paraziták által hordott betegségek egyre északabbra fognak tudni terjedni, ezért a baktériumok, gombák, vírusok

Veszélyben a sarkvidék vadvilága: a klímaváltozással egyre több betegség terjed észak felé

Ecolounge
-
 20.11.22 02:48Állatvilág

Nincsenek biztonságban többé a sarkvidéki állatok egy új tanulmány szerint: a globális felmelegedés hatására egyre több veszélyes kórokozót hordozó parazita terjed észak felé. Mindez az emberekre is veszélyt jelent, hiszen az újonnan felbukkanó betegségek nagy része vadvilági eredetű.

A vadvilágot érintő betegségek egyre északabbra terjednek

Berek
-
 20.11.23 05:15Életmód

A vadvilágot érintő, paraziták által hordozott betegségek egyre északabbra fognak terjedni a bolygó melegedésével egy új tanulmány szerint,

Rengeteg fertőző betegséget kapnak el a vadállatok a klímaváltozás miatt

thevip.hu
-
 20.11.22 17:59Állatvilág

A klímaváltozás hatására már most növekedés tapasztalható a vadvilágot érintő betegségekben és az emberek meg is fertőződnek a vadvilági eredetű betegségekkel, ahogy az a Covid-19 esetében is látható.