Lengyelország kompromisszumot remél az EU-költségvetés ügyében

444.hu
-
 20.11.20 14:32Külföld

Mondta a lengyel elnök kabinetfőnöke, miután országa vétóval fenyegetőzött.

8 kapcsolódó hír

EU-csúcs: Magyarország és Lengyelország mellett Szlovénia is elégedetlen Brüsszel feltételeivel

888.hu
-
 20.11.19 23:18Külföld

A magyar és a lengyel vétóról is egyeztettek az uniós állam- és kormányfők csütörtök esti videókonferenciáján, bár a csúcsot nem ebben a témában hívták össze. A háttérben intenzív diplomáciai tárgyalások zajlanak, Magyarország és Lengyelország mellett egy harmadik állam is kritikus a megállapodással kapcsolatban, a hírek szerint Szlovénia.

Merkel folytatná a tárgyalást a magyar és lengyel féllel

Mandiner
-
 20.11.20 09:02Külföld

A német kancellár ugyanakkor védelmébe vette a jogállamisági mechanizmust.

Merkel is asztalt borítana Orbánra és szövetségesére

Napi.hu
-
 20.11.19 11:19Külföld

A legfrissebb kiszivárogtatott hírek szerint Németország és Franciaország vezetői úgy látják, hogy a lengyel és a magyar kormányfő olyan mélyen beásta magát vétófenyegetése mögé, hogy az EU-nak az unió közös helyreállítási alapját e két ország nélkül kell útjára indítani.

Merkel: tovább kell tárgyalnunk Magyarországgal és Lengyelországgal a vétó miatt

Portfolio
-
 20.11.19 21:49Külföld

Az EU vezetői folytatják az egyeztetést a helyreállítási alapról és a költségvetésről, amellyel szemben a magyar és a lengyel kormány politikai vétót emelt - mondta Angela Merkel német kancellár az állam- és kormányfők csütörtök esti videókonferenciás ülését követően.

Merkelnek kell megoldania Orbánék vétóját

Blikk
-
 20.11.20 22:26Külföld

Mindössze negyedórát ért meg a magyar és lengyel vétófenyegetés az EU-csúcson, amit a járvány miatt videókonferencia útján tartottak.

Merkel kiállt a jogállamisági mechanizmus mellett

Propeller
-
 20.11.20 06:27Külföld

Kevesebb mint 20 percet beszéltek a jogállami mechanizmusról és a magyar-lengyel vétóról Európa kormányfői a csütörtök esti videokonferencián, amelyet már a hagyományos brüsszeli csúcsok helyett tartanak. Angela Merkel német kancellár viszont utána újságíróknak válaszolva megvédte a mechanizmust, szerinte ez jó megoldás …

Felháborodott a nemzetközi (liberális) sajtó a magyar–lengyel vétón

ma7.sk
-
 20.11.20 18:50Külföld

Nagy vihart kavart a nemzetközi sajtóban is, hogy Magyarország és Lengyelország vétót emelt az uniós költségvetéssel és a helyreállítási alappal kapcsolatban, amiért azokat a politikailag motivált és nem megfelelően meghatározott jogállamisági kritériumhoz kötnék. A média jelentős része ismét keményen ostorozta a magyar (és a lengyel)…

Michel: Az Európai Tanács mindenki számára elfogadható megoldást keres

Magyar Hírlap
-
 20.11.20 09:32Külföld

Az EU-költségvetés és a helyreállítási alap vonatkozásában egységeseknek kell maradniuk - Merkel: Folytatni kell a megbeszéléseket Magyarországgal és Lengyelországgal.