Völner: a kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

ATV
-
 20.11.18 13:49Választás

A kormány szerint a kampányfinanszírozással kapcsolatos visszaélések visszaszorítása érdekében fontos módosítás, hogy a jövőben az eddigi 27 helyett 50 egyéni jelöltre lenne szükség országos lista állításához az országgyűlési választáson - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlésben, a…

4 kapcsolódó hír

Komoly vita bontakozott ki a választási törvény módosításáról

Infostart
-
 20.11.18 20:16Belföld

az előterjesztő igazságügyi tárca egyebek mellett a kampányfinanszírozásos visszaélések visszaszorításával indokolta a javaslat benyújtását. A DK, az LMP és a Párbeszéd vezérszónoka egyaránt kifogásolta a módosítást és annak időzítését.

Völner: A kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

Mandiner
-
 20.11.18 14:30Belföld

Egy egyéni jelölt állításához 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, 25 ezer érvényes ajánlás lenne szükség a listaállításhoz.

A kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

Magyar Hírlap
-
 20.11.18 13:47Belföld

Völner: Ezentúl 25 ezer érvényes ajánlás lenne szükség a listaállításhoz, ami a valós társadalmi támogatottságú pártoknak nem jelenthet akadályt.

Az Országgyűlés megszavazta a választási törvény módosítását

Magyar Nemzet
-
 20.11.18 16:13Választás

A voksolást szabályozó törvény szerint az országos listaállításhoz legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább ötven egyéni választókerületben kell jelöltet állítani.