MNB: az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentős kihívói az élet- és nyugdíjbiztosításoknak

Növekedés
-
 20.11.09 10:39Gazdaság

Az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentős kihívói a hasonló célú élet- és nyugdíjbiztosításoknak az idén először kiszámolt, 1 százalék alatti, a jövőben várható anyagi terheket bemutató teljes költségmutatóik (tkmnyp) alapján - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.

8 kapcsolódó hír

Mnb: Egy százalék alatt a költségmutatók az önkéntes nyugdíjpénztáraknál

Az önkéntes nyugdíjpénztárak – idén először kiszámított - átlagos 30 éves teljes költségmutatója 0,84 százalék volt, míg korrigált díjterhelési mutatójuk 0,78 százalékra rúgott. The post Mnb: Egy százalék alatt a költségmutatók az önkéntes nyugdíjpénztáraknál first appeared on Biztosító Magazin | Csok, nyugdíj, kgfb, casco, utasbiztosítás.

Drágábban tehetünk félre nyugdíjra?

Azenpenzem
-
 20.11.10 06:33Gazdaság

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző átlagos korrigált díjterhelési mutató az előző évhez képest tavaly emelkedett. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a járványhelyzet miatti intézkedések átmenetileg tovább növelhetik a szektor költségét. Az idén először tettek közzé olyan költségmutatót, ami a nyugdíjtakarékossági formák összehasonlításá

Megéri takarékoskodni a jövő nyugdíjainak

Napi.hu
-
 20.11.09 11:37Pénzügy

Az önkéntes nyugdíjpénztárak idén először kiszámított átlagos 30 éves teljes költségmutatója 0,84 százalék volt, míg korrigált díjterhelési mutatójuk 0,78 százalékra rúgott.

MNB: egyre olcsóbbak az önkéntes pénztárak, íme a költségszintek

Portfolio
-
 20.11.09 10:01Pénzügy

Az önkéntes nyugdíjpénztárak – idén először kiszámított - átlagos 30 éves teljes költségmutatója 0,84 százalék volt, míg korrigált díjterhelési mutatójuk 0,78 százalékra rúgott. A jövőt egy feltételezett összegű tagi megtakarítással és a pénztár közvetett költségeivel is modellező TKMNyp összevethető az élet- és nyugdíjbiztosítások azonos mutatószá

Így kerüld el a közelgő nyugdíjkrízist: megéri takarékoskodni

Pénzcentrum
-
 20.11.09 16:29Gazdaság

Az önkéntes nyugdíjpénztárak - idén először kiszámított - átlagos 30 éves teljes költségmutatója 0,84 százalék volt, míg korrigált díjterhelési mutatójuk 0,78 százalékra rúgott. A jövőt egy feltételezett összegű tagi megtakarítással

MNB: egyre versenyképesebbek az önkéntes pénztárak

Infostart
-
 20.11.09 13:00Gazdaság

Az önkéntes nyugdíjpénztárak a díjterhelési mutató értékek és az idén bevezetett pénztári TKM eredmények alapján is költséghatékony megtakarítási lehetőséget nyújtanak.

Magyar Nemzeti Bank: az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentős kihívói a hasonló célú élet- és nyugdíjbiztosításoknak

Haszon.hu
-
 20.11.09 19:31Gazdaság

A pénztári szektor – más megtakarítási formák költségeivel összevetve – változatlanul versenyképes öngondoskodási formát kínál az idős korukra előtakarékoskodó állampolgároknak- írja összefoglalójában a jegybank.