Minden eddiginél nagyobb tüntetés lesz ma Varsóban

168 Óra Online
-
 20.10.30 07:28Belföld

A tüntetések jól szervezettek, a résztvevők nem a rendőröktől, hanem az erőszakos szélsőjobbosoktól tartanak. A kormányzó Jog és Igazságosság párt támogatottsága zuhan, Duda már inkább módosítana az abortuszszabályozáson. 

5 kapcsolódó hír

Százezrek tüntetnek Lengyelországban, péntekre várják a legnagyobb megmozdulást

444.hu
-
 20.10.30 06:08Belföld

Napról napra növekszik a tüntetők támogatottsága, akik az abortusztilalom ellen tiltakoznak. A rendőrök arra kaptak utasítást, hogy rendszeresen ellenőrizzék a kormánypárti képviselők házait, de ezt sokan felháborodottan fogadták.

Szigorítanák az abortusztörvényt: fellázadtak a lengyel nők

nőklapja.hu
-
 20.10.30 14:11Életmód

A lengyel abortusztörvény tervezett szigorítása miatt egy hete folyamatosan tömegek tüntetnek az utcákon szerte az országban. Ahogy Belorussziában, itt is fontos szerepet vállalnak a nők. Az eseményekről Zgut Edit politológust kérdeztük.

Százezrek tüntettek Lengyelországban az abortusz szigorítása ellen

Hírklikk
-
 20.10.31 06:00Belföld

Elözönlötték Varsó utcáit a tüntetők, és továbbra is azt követelik, hogy vonja vissza a lengyel kormány a héten bejelentett törvényt, ami gyakorlatilag teljesen alkotmányellenessé tenné a terhességmegszakítást.

Lengyelország: 8. napja tüntetnek folyamatosan az abortusztörvény ellen

Euronews
-
 20.10.30 11:14Belföld

Nőjogi aktivisták hatalmas demonstrációt terveznek péntek estére és további megmozdulásokat jelentettek be jövő hétre.

Óriástüntetés lesz ma Varsóban

Pesti Hírlap
-
 20.10.30 07:02Belföld

A tüntetések jól szervezettek, a résztvevők nem a rendőröktől, hanem az erőszakos szélsőjobbosoktól tartanak. A kormányzó Jog és Igazságosság párt támogatottsága zuhan, Duda már inkább módosítana az abortuszszabályozáson.  Napról napra növekszik a tüntetők támogatottsága Lengyelországban, akik azért vonultak utcára, mert a…