Moszkva kifogásolja Orbán Viktor beszédét

Demokrata
-
 20.10.30 14:51Belföld

Moszkva szerint a Vörös Hadsereg békét és szabadságot hozott.

23 kapcsolódó hír

Történelemhamisítónak nevezték Orbánt Moszkvában

168 Óra Online
-
 20.10.30 14:59Belföld

"Durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen - közölte az orosz külügyi szóvivő.

Orosz szóvivő támadt neki Orbán Viktornak

24.hu
-
 20.10.30 13:33Belföld

Marija Zaharova szerint az ilyen állítások perverzek, meghazudtolják a második világháború történelmi igazságait.

Orosz felháborodás, amiért Orbán szerint a szovjet emlékmű a megszállás jelképe

Szabad Európa
-
 20.10.30 15:27Belföld

A magyar miniszterelnök a szovjet megszállás emlékművének nevezte a Szabadság téri szovjet katonai emlékművet. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő felháborodottan reagált a kijelentésre.

„Durván torzítja az igazságot” – Keményen beleszállt Orbán Viktorba az orosz külügy: váratlan diplomáciai csörte van …

Blikk
-
 20.10.30 11:29Belföld

Nem várt csörte bontakozhat ki a magyar diplomáciában, miután az orosz külügyminisztérium tegnap történelemhamisítással vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt.

Csúnyán beszólt Orbánnak az orosz külügy

444.hu
-
 20.10.30 12:35Belföld

Az orosz külügyi szóvivő történelemhamisítással vádolja Orbán az id. George Bush szobrának avatásán elmondott beszéde miatt.

Orosz szóvivő támadt neki Orbán Viktornak

Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk.

Zaharova „beszólt” Orbánnak

moszkvater
-
 20.10.30 05:37Határtalan

Megütközött az orosz külügyi szóvivő Orbán Viktornak a napokban a Szabadság téri szovjet emlékműre tett kijelentésén. A magyar kormányfőt Moszkva egyik legközelebbi szövetségesének gondoló orosz közvéleményt pedig Marija Zaharova reagálása zavarta meg. Minek tulajdonítsuk a történteket? A populizmus megnyilvánulásának,…

Bocsánat, sajnálom

Hírklikk
-
 20.10.30 16:20Belföld

„Október 27-én Orbán Viktor magyar miniszterelnök a budapesti Szabadság téren tartott beszéde során >>a szovjet megszállás emlékművének

Orbán kimondta, Moszkva tiltakozik: megszállási emlékmű áll a Szabadság téren

hirado.hu
-
 20.10.30 20:47Belföld

Budapestnek „a fasiszta megszállás alól való felszabadításáról” beszélt az orosz külügyi szóvivő, tiltakozva az ellen, hogy Orbán Viktor a szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket.

Befuccsolt a hintapolitika: Orbán diplomácia konfliktusba keveredett Oroszországgal- helyretették

HírHugó
-
 20.10.30 16:27Vélemény

Orbán Viktor diplomácia konfliktusba keveredett Oroszországgal egy szobor avatás kapcsán elmondott beszéde miatt, az orosz külügy kvázi történelem hamisítással vádolta meg a Fidesz első emberét. Orbán Viktor hintapolitikája ismét befuccsolni látszik. Eddig egyfolytában az oroszok kegyét kereste, de most már, hogy szóba áll vele az USA…

Reagált a magyar külügy a moszkvai kioktatásra

Pesti Hírlap
-
 20.10.30 17:30Belföld

Amit azért kapott Orbán Viktor, mert a szovjet megszállási emlékművének nevezte a Szabadság téri obeliszket. “A náci és a kommunista diktatúra is szörnyű és embertelen, örülünk, hogy Magyarország mindkettőtől megszabadult” – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős…

Moszkva „történelemhamisítónak” nevezte Orbán miniszterelnököt

Euronews
-
 20.10.30 15:46Belföld

Moszkva fellép a történelemhamisítás ellen – üzente fenyegetően az orosz külügyi szóvivő, aki azon háborodott fel, hogy a magyar miniszterelnök a „szovjet megszállás” emlékművének nevezte a Szabadság téren felállított obeliszket.

Moszkva fellép Budapest „történelemhamisítása” ellen

Felvidék.ma
-
 20.10.30 14:55Határtalan

„Durván kiforgatta a történelmi igazságot” Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a „szovjet megszállás emlékművének” nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, ezért Moszkva fellép a „történelemhamisítás” ellen – közölte az orosz külügyi szóvivő. Marija Zaharova – aki csütörtök este kiadott állásfoglalásában rámutatott, hogy…

Orosz külügyminisztérium: Moszkva fellép Budapest “történelemhamisítása” ellen

Körkép
-
 20.10.30 19:59Belföld

Nyitókép: Orbán Viktor facebook-oldala   “Durván kiforgatta a történelmi igazságot” Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a “szovjet megszállás emlékművének” nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a “történelemhamisítás” ellen – közölte az orosz külügyi szóvivő.   Marija Zaharova – aki csütörtök este…

Az orosz külügy történelemhamisítással vádolja Orbánt

Magyar Narancs
-
 20.10.30 19:00Vélemény

Marija Zaharova keményen beszólt a miniszterelnöknek.

Moszkva szerint "történelemhamisítást" követett el Orbán Viktor

ma.hu
-
 20.10.30 18:16Belföld

Oroszország visszautasítja a magyar miniszterelnök szavait.

Az orosz külügy történelemhamisítással vádolja Orbánt

Borsod24
-
 20.10.30 17:22Belföld

Orbán Viktor David Cornstein amerikai nagykövettel együtt október 27-én avatta fel George H.W. Bush amerikai elnök szobrát a Szabadság téren. Ebből az alkalomból a miniszterelnök beszédet is mondott, amelyben arról beszélt, hogy “a tér egyik oldalán itt van a német, a másikon pedig a szovjet megszállás emlékműve. Ez is világos üzenet:…

Oroszország visszautasítja Orbán Viktor szavait

Index
-
 20.10.30 15:41Belföld

Moszkva szerint a magyar miniszterelnök történelemhamisítást követett el, amikor a szovjet megszállásról beszélt.

Moszkva fellép Budapest “történelemhamisítása” ellen

Nuus
-
 20.10.30 17:48Belföld

"Durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen.

Moszkva „történelemhamisítónak” nevezte Orbán miniszterelnököt

Erdély Ma
-
 20.10.30 15:22Belföld

„Durván kiforgatta a történelmi igazságot” Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a „szovjet megszállás emlékművének” nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket. Moszkva fellép a „történelemhamisítás” ellen – üzente az orosz külügyi szóvivő.

Moszkva kőkeményen kiosztotta Orbán Viktort, a „szennyes” magyar múltat is emlegette

Népszava
-
 20.10.30 15:21Belföld

A miniszterelnök erőset mondott a Bush-szobor avatásán: megszállási emlékműnek nevezte a szovjet győzelmi obeliszket. Nem is kellett sokat várni az orosz válaszra.

Moszkva fellép Budapest "történelemhamisítása" ellen

ma7.sk
-
 20.10.30 14:44Belföld

"Durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen - közölte az orosz külügyi szóvivő.

Orosz külügyminisztérium: Moszkva fellép Budapest “történelemhamisítása” ellen

KárpátHír
-
 20.10.30 14:33Belföld

“Durván kiforgatta a történelmi igazságot” Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a