Beletúrt egy aszteroidába a NASA

Gyártástrend
-
 20.10.22 11:24Tudomány

Hosszú vizsgálódást követően, kissé keresetlen módon kőzetmintát vett egy aszteroidából a NASA OSIRIS-REx nevű űrszondája.

6 kapcsolódó hír

Már videón is látható, ahogy a NASA űrszondája leszáll egy aszteroidára és begyűjt belőle egy keveset

Rakéta
-
 20.10.23 06:00Tudomány

Az élő közvetítésben csak egy animációt láthattunk arról, ahogy az Osiris-Rex leszáll a Bennura, most viszont a NASA közzétette a videót is arról, mi történt a 350 millió kilométerre található kisbolygón. Ezen az űrszonda robotkarja látható, ahogyan megközelíti a kisbolygót, majd abban a pillanatban, ahogy a kar a felszínhez ér, a sűrített…

Eddig úgy fest, hogy sikeres volt a NASA OSIRIS-REx mintagyűjtési akciója

Androgeek
-
 20.10.22 23:26Tudomány

Megtörtént az, amit a tudósok már jó ideje várnak, miszerint a NASA OSIRIS-REx űrszondája megkísérelte a mintagyűjtést a Bennu aszteroidáról, azonban még egy kis időbe fog telni, hogy az űrügynökség megerősíthesse, hogy valóban sikerült-e a küldetés. Eddig úgy fest, hogy minden a tervek szerint alakult, azonban nyilván ez v

A NASA OSIRIS-REx szondája belekóstolt a Bennu aszteroidába

iPON!
-
 20.10.22 19:03Tudomány

A kedd éjszakai manőver a rendelkezésre álló információk szerint rendben zajlott.

Elcsípte a 320 millió kilométerre lévő kisbolygót a NASA-szonda

ma.hu
-
 20.10.22 09:58Tudomány

Robotkarjával anyagmintát vett a Bennu kisbolygóból az OSIRIS-REx szonda. Az ősi idők emlékét őrző aszteroida 320 millió kilométerre van a Földtől.

Mintavétel a Bennuból

Űrvilág
-
 20.10.23 07:15Tudomány

Csúcspontjához ért a NASA OSIRIS-REx űrszondájának programja, amikor rödid ideig érintette a kisbolygó felszínét és abból mintát vett.

Szédítő felvételen a NASA történetének első mintavétele egy kisbolygóról

Qubit
-
 20.10.22 14:24Tudomány

Az OSIRIS-REx sikeresen landolt a Bennun, fújt egy kis nitrogént a felszínre, és elkapta a felreppenő port és kőzeteket. Az űrszonda legkorábban 2023 végén térhet vissza a Földre, de az aranyat érő minták a földi élet keletkezéséről is sokat elárulhatnak.