A kormány kész átvállalni fejlesztéseket a fővárostól

Demokrata
-
 20.10.15 14:07Belföld

A kormány kész fejlesztéseket és azok költségeit átvállalni a fővárostól, de nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását – jelentette be Fürjes Balázs.

28 kapcsolódó hír

A kormány nem engedné a fővárosnak az adóemelést és a hitelfelvételt

168 Óra Online
-
 20.10.15 21:23Belföld

Részben sikeresek voltak a tárgyalások, részben pedig nem: a mérleg mindkét serpenyőjében fontos kérdések vannak.

Ha nem megy Karácsonyéknak, a kormány átvállalja a Lánchíd felújítását

888.hu
-
 20.10.15 15:00Vélemény

A kormány kész fejlesztéseket és azok költségeit átvállalni a fővárostól, de nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány nem támogatja a Karácsony-adó bevezetését

HírTV
-
 20.10.15 13:57Vélemény

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tervének megvalósulása eladósítaná Budapestet - jelentette ki Fürjes Balázs államtitkár.

Megegyezett a kormány és a főváros a Lánchíd-felújítás támogatásáról

ATV
-
 20.10.15 18:42Belföld

A kormányoldal értékelése szerint sikeres volt a budapestiek szempontjából a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülése - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Megállapodott néhány ügyben a főváros és a kormány

888.hu
-
 20.10.15 20:30Vélemény

A kormányoldal értékelése szerint sikeres volt a budapestiek szempontjából a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülése – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Beszállhat a kormány a Lánchíd felújításába

Portfolio
-
 20.10.15 13:19Gazdaság

Csütörtökön a Pénzügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki elmondta, hogy együttműködésre törekszik a kormány a fővárossal, aminek értelmében hajlandó végrehajtani a teljeskörű tehermentesítést például a Liget projekt félbeszakadt…

Fürjes: a kormánynak támogatnia kell Budapestet, de nem gyámkodhat felette

Propeller
-
 20.10.16 11:45Belföld

A mindenkori kormánynak támogatnia kell Budapestet, de az is igaz, hogy nem gyámkodhat felette – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A műsorban arról beszéltek, hogy a kormány…

Mit gondolnak a szakszervezetek a fővárosi újraindítási adóról?

ProfitLine
-
 20.10.16 06:30Gazdaság

Elfogadhatónak tartják a szakszervezetek a Fővárosi Önkormányzat tervét az újraindítási adó bevezetéséről, amennyiben az abból származó plusz bevétel garancia arra, hogy a főváros nemcsak megőrzi a munkahelyeket a saját cégeinél, közintézményeinél, hanem bért is emel - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz), a Szakszervezetek…

Fürjes Balázs: a kormány kész átvállalni fejlesztéseket a fővárostól

Infostart
-
 20.10.15 13:50Belföld

A kormány kész fejlesztéseket és azok költségeit átvállalni a fővárostól, de nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását - mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Összeült a tanács: kiderült, a kormány odaadja-e a fővárosnak a Lánchíd felújítására szánt milliárdokat

Blikk
-
 20.10.16 06:10Belföld

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, a nagy ügyekben nem haladtak előre.

A kormány nem támogatja Budapest eladósítását

Gondola
-
 20.10.15 16:18Belföld

A kormány kész fejlesztéseket és azok költségeit átvállalni a fővárostól, de nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A kormány fizeti a Biodóm költségeit 70 milliárd forintból

Borsod24
-
 20.10.16 10:48Belföld

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartottak sajtótájékoztatót, aminek az elején Fürjes Balázs elmondta, hogy szerinte Budapest polgárainak szempontjából előnyös megállapodást sikerült kötniük. Mint mondta, a kormány hatmilliárd forintot fog a főváros rendelkezésére bocsátani, amit csak a Lánchíd felújítására fordíthatnak. „A…

Átvenné a kormány a budapesti fejlesztéseket

PestBuda
-
 20.10.16 10:00Kultúra

Átvenné a fővárostól a kormány a Biodóm és a Gellért-hegyi sikló megépítését, a rakpartok felújítását, azokat a fejlesztéseket, amelyekre a főváros 55 milliárd forint pluszpénzt kér – derült ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tegnapi ülésén. Ezekről egyelőre nem született megállapodás, de arról igen, hogy a gödöllői HÉV és a 2-es metró…

Szakszervezetek: elfogadható a fővárosi újraindítási adó

Az Üzlet
-
 20.10.16 09:08Belföld

Elfogadhatónak tartják a szakszervezetek a Fővárosi Önkormányzat tervét az újraindítási adó bevezetéséről, amennyiben az abból származó plusz bevételből a főváros nemcsak megőrzi a munkahelyeket a saját cégeinél, közintézményeinél, hanem bért is emel.

Másképp értékeli a főváros és a kormány a Fővárosi Közfejlesztések tanácsának ülését

Óbuda Most
-
 20.10.16 07:58Belföld

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, hogy a nagy ügyekben nem haladtak előre. Karácsony szerint a kormány megpróbálja gyámság alá helyezni Budapestet. Sikeres volt a budapestiek szempontjából a tanács ülése – mondta a Miniszterelnökség…

A kormány nem támogatja Budapest eladósítását

Magyar Nemzet
-
 20.10.15 15:37Belföld

A kormány nem támogatja Budapest eladósítását, amit Karácsonyék javaslatai jelentenek, viszont több fejlesztés költségeit állná.

A Lánchíd felújítását is támogatná a kormány

VG
-
 20.10.15 13:44Gazdaság

A kormány garantálja a fővárosnak, hogy az átvállalt fejlesztéseket kizárólag közösen készített tervek alapján valósítja meg.

Beszállna a kormány a Lánchíd felújításába

Index
-
 20.10.15 12:30Gazdaság

Együttműködésre törekszik a kormány a fővárossal.

Ellentétes a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén történtek értelmezése

KamaraOnline
-
 20.10.16 10:30Gazdaság

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, hogy a nagy ügyekben nem haladtak előre.

Nem engedi a multiadó bevezetését a kormány a fővárosnak, viszont besegítene néhány fejlesztés finanszírozásába

Mérce
-
 20.10.15 16:24Vélemény

Kiss Ambrus főpolgármester-helyette szerint a nagy ügyekben történt előrelépés a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának mai ülésén.

Fürjes Balázs: Az adóemelésre, a megszorításokra és az eladósodásra nemet kell mondjunk

Mandiner
-
 20.10.15 16:07Belföld

A főváros kérte, hogy a kormány járuljon hozzá egy 70 milliárdos hitel felvételéhez, ezt a kormány elutasította.

Fürjes: A kormány kész átvállalni fejlesztéseket a fővárostól

Magyar Hírlap
-
 20.10.15 13:48Belföld

De nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását.

Kormány és a főváros továbbra is hadban áll egymással

ma7.sk
-
 20.10.16 12:21Határtalan

A mindenkori kormánynak támogatnia kell Budapestet, de az is igaz, hogy nem gyámkodhat felette - mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Átvenné a kormány a fővárosi fejlesztéseket, a főpolgármester szerint Budapestet gyámság alá akarják helyezni

Ittlakunk
-
 20.10.16 08:38Budapest 01. ker

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, hogy a nagy ügyekben nem haladtak előre.Sikeres volt a budapestiek szempontjából a tanács ülése - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Fürjes…

Ellentétesen értékelte a kormány és Budapest vezetése a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülését

ma.hu
-
 20.10.15 21:08Belföld

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, hogy a nagy ügyekben nem haladtak előre.

Kutya kötelességünk az együttműködés!

Mandiner
-
 20.10.14 15:19Belföld

A főpolgármesternek a tényekkel, a közgazdászokkal és a Moody’szal van vitája, nem velünk – mondja Fürjes Balázs, aki bármikor leülne Karácsony Gergellyel vitatkozni. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt pénzügyekről, a fejlesztések jövőjéről és politikai szerepvállalásról kérdeztük.

Ezekről a fővárosi fejlesztésekről tárgyalt a Kormány és Budapest

Realista
-
 20.10.15 20:00Otthon

A kormány sikeresnek értékelte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülését, Budapest vezetése viszont úgy látta, hogy a nagy ügyekben nem haladtak előre.

Lánchíd, rakpartok, fonódó villamoshálózat - ezekben állapodott meg a kormány Budapesttel

Origo
-
 20.10.15 19:04Belföld

Fürjes Balázs szerint a budapestiek szempontjából sikeres volt a tárgyalás, de a kormány semmiképp nem támogat adóemelést, megszorításokat és a főváros eladósodását.