Budapest boldogan fogadná újra a CEU-t, de Karácsonynak nincsenek illúziói

168 Óra Online
-
 20.10.06 19:42Belföld

Budapest boldogan fogadná újra a Közép-európai Egyetemet (CEU), tanulni és tanítani vágyó polgárait - írta Facebook-oldalán a főpolgármester az Európai Unió Bíróságának a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos, kedden nyilvánosságra hozott ítéletére reagálva.

48 kapcsolódó hír

Uniós jogot sért a lex CEU, mondta ki az Európai Bíróság

Privátbankár
-
 20.10.06 11:15Belföld

Az ítélet szerint a a magyar kormány törvénytelenül lehetetlenítette el a CEU magyarországi működését. Ez abból a szempontból most már mindegy, hogy az egyetem tavaly nagyrészt már Bécsbe költözött.

Szabó Szabolcs: Azonnal ki kell vezetni a jogsértő lex CEU-t!

Ez a lényeg
-
 20.10.06 13:33Belföld

Az Európai Bíróság szerint is jogsértő a lex CEU. Azt meg kell semmisíteni. Donáth Anna szerint bebizonyosodott, hogy az orbáni önkény messziről is jól látható.

Ma hoznak ítéletet a CEU ügyében

HírTV
-
 20.10.06 06:49Vélemény

A Soros-egyetem rektora, Michael Ignatieff azt hangoztatta, hogy elűzték őket Budapestről, a CEU továbbra is aktívan tevékenykedik Magyarországon.

Elítélte Magyarországot a lex CEU miatt az Európai Bíróság

ATV
-
 20.10.06 09:49Belföld

Helyt adott az Európai Bíróság az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési eljárásban.

Európai Bíróság: a lex CEU sérti az uniós jogot

SzMo
-
 20.10.06 11:40Belföld

A vitatott részeket a magyar parlamentnek hatályon kívül kell helyeznie.

Európai Bíróság: uniós jogot sért a lex CEU

MFor
-
 20.10.06 11:09Gazdaság

Az ítélet szerint a a magyar kormány törvénytelenül lehetetlenítette el a CEU magyarországi működését. Ez abból a szempontból most már mindegy, hogy az egyetem tavaly nagyrészt már Bécsbe költözött.

Európai Bíróság: a CEU elüldözése európai jogot sért

Neokohn
-
 20.10.06 11:17Tudomány

"Elkeserítő, hogy milyen lassan őrölnek az igazságszolgáltatás malmai" -- reagált a hírre a CEU rektorhelyettese.

A CEU új intézetet nyit Budapesten

NLC
-
 20.10.06 18:14Belföld

Miután kiderült, hogy a lex CEU uniós jogot sért, az egyetem újra szabadon oktathatja amerikai akkreditációjú programjait Budapesten.

Európai Bíróság: jogsértő a lex CEU

24.hu
-
 20.10.06 10:04Külföld

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a CEU miatt Magyarország ellen, amiről hamarosan döntenek.

Elbukott a magyar kormány a CEU-ügyben

Napi.hu
-
 20.10.06 10:09Belföld

Az uniós joggal összeegyeztethetetlenek azok feltételek, amelyeket a magyar kormány szabott a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének Magyarország területén való gyakorlásához - állapította meg az Európai Bíróság keddi ítéletében.

EU: a magánélet fontosabb, mint a nemzetbiztonság

Mínuszos
-
 20.10.07 06:35Infotech

Európai uniós jogba ütközik az olyan nemzeti jogszabályozás, amely a telekommunikációs és technológiai vállalatokat a személyes, egyebek mellett a helymeghatározási adatok “általános és válogatás nélküli továbbítására vagy megőrzésére” kötelezi a bűncselekmények elleni küzdelemre vagy nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva –…

Elkaszálta Magyarországot az Európai Bíróság a CEU-ügy miatt

Portfolio
-
 20.10.06 11:05Gazdaság

Az uniós joggal összeegyeztethetetlenek találta az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága kedden azokat a feltételeket, amelyeket az Országgyűlés a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének magyarországi gyakorlásához szabott.

Az EU szerint jogsértően üldözte el a magyar kormány a CEU-t

Szabad Európa
-
 20.10.06 12:33Karrier

Nem felel meg a közös, uniós szabályoknak a CEU eltávolítására sürgősen létrehozott 2017-es törvény, vissza kell vonni. De már későn, az egyetem döntő része azóta Bécsbe költözött.

Döntött az Európai Bíróság: a lex CEU sérti az uniós jogot

Propeller
-
 20.10.06 10:27Belföld

Elkaszálta a Lex CEU-t az Európai Bíróság. A Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a CEU miatt Magyarország ellen, amiről hamarosan döntenek. Mindenben helyt adott az Európai Bíróság az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési…

Döntött az uniós bíróság a lex CEU ügyében

Infostart
-
 20.10.06 11:52Belföld

Az európai uniós joggal összeegyeztethetlenek a Magyarország által bevezetett azon feltételek, amelyek lehetővé teszik a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének az ország területén való gyakorlását – mondta ki az Európai Unió Bírósága.

Az Európai Bíróság kimondta: a lex CEU sérti az uniós jogot

444.hu
-
 20.10.06 09:48Belföld

A felsőoktatási törvény 2017-es módosítását meg kell semmisíteni. Igaz, a CEU azóta már nem Budapesten működik.

„Az ítélet visszaállítja a szabadságunkat” – Döntött az Európai Bíróság a lex Ceu ügyében

Blikk
-
 20.10.06 18:56Belföld

Fontos erkölcsi és jogi győzelmet jelent a Közép-európai Egyetem (CEU) és az akadémiai szabadság számára az Európai Bíróság friss ítélete, amely jogsértőnek minősítette a magyar felsőoktatási törvény 2017-es módosítását - jelentette ki az intézmény elnök-rektora kedd délutáni, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Újabb bizonyíték került elő arról, hogy Magyarországon nincs jogállam

Hírklikk
-
 20.10.06 11:23Belföld

Újabb bizonyíték került elő arról, hogy Magyarországon nincs jogállam: az Európai Bíróság elítélte a Fidesz-kormány tevékenységét a „lex CEU" miatt – írja közleményében Hiller István MSZP-s politikus, az Országgyűlés alelnöke.

Döntött az Európai Bíróság: a lex CEU sérti az uniós jogot

Maszol
-
 20.10.06 14:07Külföld

Magyarországnak a lehető leghamarabb teljesítenie kell az ítéletben foglaltakat.

Sérti az uniós jogokat a Lex-CEU

Eduline
-
 20.10.06 10:15Karrier

Az Európai Bíróság kimondta, hogy az uniós joggal összeegyeztethetetlenek a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosításai, ezért ezeket a rendelkezéseket meg kell semmisíteni.

EU-bíróság: Uniós jogba ütközik a felsőoktatásról szóló magyar törvény

hirado.hu
-
 20.10.06 20:01Külföld

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bíróságon.

Elítèltèk! – Az európai bíróság lecsapott Orbánèkra, kemèny ítèletet hoztak

BalraMagyar
-
 20.10.06 10:43Vélemény

Rónai Sándor a DK EP kèpviselője tudatta a hírt, ami szerint ma súlyos ítèlet született Orbánèk ellen. Ma reggel ugyanis az Európai Bíróság helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak. Az ítèlet világosan kimondja: az uniós joggal összeegyeztethetetlen a magyar felsőoktatási törvény „lex CEU”-ként elhíresült 2017-es módosítása, hiszen ez a…

A magyar állam több jogsértést is elkövetett a felsőoktatási törvény módosításával, ami miatt a CEU elköltözött Budapes…

RTL Klub
-
 20.10.06 18:28Bulvár

Uniós jogot sért a lex CEU-nak nevezett törvény - ezt mondta ki az Európai Bíróság. Az ítélet szerint a magyar állam több jogsértést is elkövetett a felsőoktatási törvény módosításával, ami miatt a CEU végül Bécsbe költöztette az Amerikában akkreditált képzéseit. Az egyetem rektora azt mondta: bebizonyosodott, hogy az európai jogrenddel…

A CEU nem költözik vissza Budapestre, további jogi lépéseket sem terveznek

Azonnali
-
 20.10.06 17:23Vélemény

Egyelőre kártérítést sem igényelnek az Európai Bíróság döntése nyomán, amely elkaszálta a lex CEU-t. A bécsi kampusz marad, de az egyetem szerint a lex CEU nem alkalmazható többé Magyarországon.

Sokadik kormányzati bukta az Európai Bíróságon – de lesz-e vajon következménye? És tanul-e belőle az Unió?

Városi Kurír
-
 20.10.06 11:55Vélemény

Az Európai Unió Bírósága ma hozott ítéletében maradéktalanul elkaszálta a 2017-es Lex CEU-t. A luxembourgi székhelyű testület egyértelműen kimondta, hogy a CEU-t ellehetetlenítő jogszabály számos ponton ellentétes az uniós szabályokkal és a nemzetközi joggal – írta Jávor Benedek volt EP-képviselő közösségi oldalán. Sérti a…

Döntött az uniós bíróság: elmarasztaló ítélet a CEU ügyében

Magyar Hírlap
-
 20.10.06 11:28Külföld

Sérti az uniós jogot a magyar felsőoktatási törvény módosítása a döntésük szerint.

Európai Bíróság: Vissza kell vonni a CEU-t elüldöző rendelkezéseket

Klubrádió
-
 20.10.06 11:25Vélemény

Három évvel a magyar felsőoktatási törvény CEU-t kiebrudaló módosítása után az Európai Bíróság kimondta, a lex CEU sérti az uniós jogot. E szerint a jogszabály vitatott részeit a magyar parlamentnek hatályon kívül kell helyeznie.

Döntött az EU bírósága: meg kell semmisíteni a törvényt, ami miatt mennie kellett a CEU-nak

Ellenszél
-
 20.10.06 10:30Vélemény

Sérti az uniós jogot a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, ezért ezeket a rendelkezéseket meg kell semmisíteni – mondta ki az Európai Bíróság. A

Ma hoznak ítéletet a Ceu ügyében

Magyar Nemzet
-
 20.10.06 05:50Belföld

Az Európai Bíróság ma elmeszelheti a felsőoktatási törvény módosítását, amelyet a hazai egyetemek közül csak a Ceu bírált.

Európai Bíróság: Uniós jogot sért a lex CEU

Sérti az uniós jogot a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, ezért annak törvénysértő részeit meg kell semmisíteni, mondta ki kedden az Európai Bíróság. A bíróság

Tasz: Strasbourg kimondta, hogy törvénytelenül tiltották meg az Orbán háza elé szervezett tüntetést

Ugytudjuk
-
 20.10.06 16:01Megyei

A miniszterelnök háza elé szervezett tüntetést sem lehet önkényes, törvényen kívüli indokkal megtiltani – ezt mondta ki Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) abban a hét éve húzódó ügyben, amelyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egy devizahiteles aktivistát képviselt.

Soros: A döntés túl későn jött a CEU számára

Forbes
-
 20.10.06 14:28Gazdaság

Közleményben reagált Soros György a hírre, miszerint sérti az uniós jogot a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása.

Uniós jogba ütközik a felsőoktatásról szóló magyar törvény

Alon
-
 20.10.06 13:57Megyei

EU-bíróság: uniós jogba ütközik a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt.

Uniós jogot sért az elektronikai eszközökön tárolt adatok általános megőrzésének kötelezettsége

Parameter
-
 20.10.06 13:08Határtalan

A francia, a belga és a brit bíróságok kérése alapján indított, egyesített ügyekben hozott ítéletében a luxembourgi székhelyű uniós bíróság hozzátette, hogy csak súlyos bűncselekmények elleni küzdelem esetén, amikor egy tagállam a nemzetbiztonságára leselkedő súlyos fenyegetéssel szembesül, térhetnek el attól a kötelezettségtől, amely…

Döntött az Európai Bíróság: Törvénytelen a lex CEU

ma7.sk
-
 20.10.06 13:03Határtalan

Az uniós joggal összeegyeztethetetlenek találta az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága kedden azokat a feltételeket, amelyeket az Országgyűlés a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének magyarországi gyakorlásához szabott.

Döntött az Európai Bíróság: jogszerűtlen volt a CEU elüldözése Magyarországról

Debreceni Nap
-
 20.10.06 12:02Belföld

Elkaszálta a Lex CEU-t az Európai Bíróság. A Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a CEU miatt Magyarország ellen, amiről hamarosan döntenek. Mindenben helyt adott az Európai Bíróság az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési…

Uniós jogba ütközik a felsőoktatásról szóló magyar törvény

VG
-
 20.10.06 11:18Karrier

Az uniós bíróság indoklása szerint a jogszabályban foglaltak korlátozzák a tudományos élet szabadságát.

EU-bíróság: uniós jogba ütközik a felsőoktatásról szóló magyar törvény

ma.hu
-
 20.10.06 11:05Belföld

A parlament 2017. április 4-én úgy módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt, hogy az elfogadott módosítások túlnyomó része a külföldi felsőoktatási intézmények működését érintette.

Európa nemet mondott a lex CEU-ra!

FüHü
-
 20.10.06 10:43Vélemény

Az Európai Bíróság a mai napon helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak, és határozatában kimondta: az uniós joggal összeegyeztethetetlen a magyar felsőoktatási törvény „lex CEU”-ként elhíresült 2017-es módosítása, hiszen ez a módosítás alkalmas arra, hogy veszélyeztesse az egyetem magyarországi tudományos tevékenységét és a…

Sérti az uniós jogot a lex CEU

Magyar Szó
-
 20.10.06 10:43Külföld

Csak a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet (CEU) érintette a felsőoktatási törvény 2017-es módosítása. Annak értelmében Magyarországon csak úgy működhet külföldi oktatási intézmény, ha saját hazájában is végez tényleges oktatási tevékenységet, és az együttműködést nemzetközi szerződés rögzíti.

Az EU Bírósága szerint törvénytelen volt a lex CEU

Borsod24
-
 20.10.06 10:30Belföld

Kimondta az EU luxemburgi Bírósága, hogy a 2017-es lex CEU sérti az EU jogelveit – vette észre az Index. A peres eljárást az Európai Bizottság indította kötelezettségszegés miatt. A törvény azt mondta ki, az az egyetem, amely külföldi diplomát ad ki Magyarországon, csak akkor teheti ezt, ha az anyaországban is folytat oktatási tevékenységet. A CEU…

Elkaszálta az EU Bírósága a Lex CEU-t

Magyar Narancs
-
 20.10.06 10:30Vélemény

Sérti az uniós jogszabályokat - mondta ki a bíróság.

Döntött az uniós bíróság: elmarasztaló ítélet a Soros-egyetem ügyében

Origo
-
 20.10.06 10:05Külföld

Sérti az uniós jogot a magyar felsőoktatási törvény módosítása a döntésük szerint.

Az Európai Bíróság elkaszálta a Lex CEU-t

Mandiner
-
 20.10.06 10:04Belföld

A magyar parlamentnek a rendelkezéseket meg kell semmisíteni, írja a hvg.hu.

Uniós jogot sértett Magyarország, amikor elüldözte az CEU-t

Népszava
-
 20.10.06 09:42Belföld

Megszületett az Európai Bíróság ítélete, amely kimondja: a magyar felsőoktatási törvény módosítása összeegyeztethetetlen az uniós előírásokkal. Vagyis a CEU működésének ellehetetlenítése törvénytelen volt.

Itt az ítélet: uniós jogot sértett Magyarország, amikor elüldözte az CEU-t

Népszava
-
 20.10.06 09:42Belföld

Megszületett az Európai Bíróság ítélete, amely kimondja: a magyar felsőoktatási törvény módosítása összeegyeztethetetlen az uniós előírásokkal. Vagyis a CEU működésének ellehetetlenítése törvénytelen volt.

Döntött az Európai Bíróság, elítélte Magyarországot a lex CEU miatt

Index
-
 20.10.06 09:32Külföld

A felsőoktatási törvény 2017-es módosítása összeegyeztethetetlen az uniós joggal.

Rendkívüli: Orbánék törvényét elítélte az Európai Bíróság

HírHugó
-
 20.10.06 11:20Vélemény

Mindenben helyt adott az Európai Bíróság az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény  2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – derül ki a luxemburgi székhelyű testület kedden nyilvánosságra hozott ítéletéből.  A Magyarország által bevezetett feltételek, amelyek…