„Berlin hátráltatja azt a nyomozást, amit sürget”

Demokrata
-
  20.09.06 14:00 Külföld

Berlin kettős játékot játszik azzal, hogy nyomozást sürget a szerinte megmérgezett Alekszej Navanij orosz ellenzéki politikus ügyében.

6 kapcsolódó hír

A németek szerint az orosz állam állhat Navalnij mérgezése mögött

Kitekintő
-
  20.09.06 15:03 Külföld

Sok jel utal arra, hogy az orosz állam áll az Alekszej Navalnij ellen Novicsok harci idegméreggel elkövetett támadás mögött - mondta a német külügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Jövő héten érkezhet az EU válasza.

Moszkva továbbra is visszautasítja, hogy köze lenne Navalnij megmérgezéséhez

ATV
-
  20.09.06 06:20 Külföld

Az Egységes Oroszország kormánypárt ellen hirdetett valóságos háborút, erről beszélt egy most nyilvánosságra hozott videón Alekszej Navalnij Tomszkban. Az orosz ellenzéki vezető szerint a szibériai város a korrupció hálójában van, és mindenki áldozat.

Úgy tűnik, hogy az orosz állam mérgezhette meg az ellenzéki vezetőt

Propeller
-
  20.09.06 14:30 Külföld

Legalábbis a németek szerint. Moszkva tagad. Sok jel utal arra, hogy az orosz állam áll az Alekszej Navalnij ellen Novicsok harci idegméreggel elkövetett támadás mögött – mondta a német külügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Heiko Maas a Bild am Sonntag című német lapban közölt interjúban kiemelte, hogy ha az orosz kormánynak…

Nemzetközi választ akar a NATO Navalnij ügyében

Pesti Hírlap
-
  20.09.05 16:28 Külföld

A NATO főtitkára szerint ez az akció nem csak egy ember ellen irányult, nemzetközi jogokat sértettek meg.  Az alapvető demokratikus jogok elleni durva támadásnak nevezte a legismertebb orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij megmérgezését Jens Stoltenberg. A NATO-főtitkár nemzetközi fellépést szorgalmazott Oroszország ellen – írja a hvg.hu.  „Ez…

Navalnij - NATO: Oroszországnak súlyos kérdésekre kell választ adnia az üggyel összefüggésben

ma.hu
-
  20.09.05 02:46 Baleset-bűnügy

A gyilkossági kísérlet az alapvető demokratikus értékek elleni támadásnak számít.