Macron: Erdogan politikája destabilizáló tényező

Neokohn
-
  20.08.20 12:19 Külföld

A francia elnök szerint Recep Tayyip Erdogan török államfő „a nacionalizmust és az iszlamizmust vegyítve terjeszkedő politikát folytat".

6 kapcsolódó hír

Fokozódik a feszültség a Földközi-tenger térségében - Merkel üzent a törököknek

Portfolio
-
  20.08.21 08:05 Külföld

Vitáik tárgyalásos úton való megoldására szólította fel Törökországot és Görögországot Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Fort de Bréganconban.

Emmanuel Macron keményen üzent a török elnöknek

Infostart
-
  20.08.20 10:42 Külföld

A francia elnök szerint Törökország terjeszkedni akar.

Merkel és Macron "európai" megoldást vár el a török-görög vitára

HVG
-
  20.08.20 22:06 Külföld

Macron szerint a török-görög konfliktus a Földközi-tenger térségének stabilitása mellett az EU szuverenitásának védelméről is szól.

Macron: Erdogan politikája destabilizáló tényező

hirado.hu
-
  20.08.20 05:55 Külföld

Emmanuel Macron szerint Recep Tayyip Erdogan török államfő „a nacionalizmust és az iszlamizmust vegyítve terjeszkedő politikát folytat.

Egyre élesebb Macron és Erdogan konfilktusa

Gondola
-
  20.08.20 08:49 Külföld

A nacionalizmust és az iszlamizmust vegyítve Ankara terjeszkedő politikát folytat, ami destabilizáló tényező, és ezt nem lehet összeegyeztetni az európai érdekekkel – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő a Földközi-tenger földgázmezői körül kialakult vitában

Macron: az európaiak szolidárisak egymással

Pesti Hírlap
-
  20.08.20 10:04 Külföld

Emmanuel Macron szerint Recep Tayyip Erdogan „a nacionalizmust és az iszlamizmust vegyítve terjeszkedő politikát folytat”. „Európának helyesen kell látnia a dolgokat, és határozottan fellépnie, ha szükséges. Nem akarom, hogy elmérgesedjenek a dolgok, de nem hiszek a gyámoltalan diplomáciában sem. Megüzentük, hogy az európaiak…