Szereti a mézet? Akkor ettől a hírtől Ön is szomorú lesz!

Napi
-
  20.07.02 07:03 Belföld

Jövő tavasszal már alig lesz akácméz Magyarországon, és egyes méhészek ki is futhatnak a készleteikből ekkora - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak.

8 kapcsolódó hír

A tavaszi fagyok miatt drágul a méz

Agrotrend
-
  20.07.02 08:54 Gazdaság

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméztermése lehet az idei - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Bross Péter hozzátette, hogy márciusban a fagyok, májusban pedig a szokatlanul hűvös idő nem kedvezett a hazai akácosoknak.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki magyar akácmézet akar venni idén

Agrárszektor
-
  20.07.02 09:30 Mezőgazdaság

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméztermése lehet az idei, a tavaszi fagyok ugyanis annyira kedvezőtlen hatással voltak az ország akácosaira, hogy azok 80 százaléka megsérült, a szokatlanul hűvös május pedig csak hab volt a tortán. Mindezek hatására máris másfélszeresére drágult a méz.

Elfagytak az akácosok, máris másfélszeresére drágult a méz

Infostart
-
  20.07.02 06:00 Gazdaság

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméz termése lehet az idei - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Bross Péter hozzátette, hogy márciusban a fagyok, májusban pedig a szokatlanul hűvös idő nem kedvezett a hazai akácosoknak.

Brutálisan megdrágult a méz! Az elmúlt 50 évben nem volt olyan gyenge termés, mint most

Blikk
-
  20.07.02 09:10 Belföld

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméztermése lehet az idei – nyilatkozta az InfoRádiónak Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Hozzátette: a márciusi fagyok és a májusban szokatlanul hűvös idő nem kedvezett a hazai akácerdőknek.

Brutálisan emelkedik az akácméz ára

Esti újság
-
  20.07.03 00:22 Életmód

Drágul az akácméz, ami nem jó hír. Az elmúlt 50 év leggyengébb idénye lehet az idei és így kilónként 600 forinttal kérhetnek érte többet a termelők.   A fagyérzékeny hazai akácosokra abszolút kedvezőtlen hatással volt az idei tavaszi időjárás. Az ország 500 ezer hektárnyi akácerdejének 80 százalékában megsérült a legtöbb nektárt adó…

Kilőtt az akácméz ára, mert alig lett termés

Hódpress
-
  20.07.02 08:18 Gazdaság

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméztermése lehet az idei - mondta az Inforádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Bross Péter hozzátette, hogy a felvásárlási ár egy hónap alatt másfélszeresére nőtt.

Kivégezte az akácokat a fagy: több éve nem volt ilyen gyenge méztermés

HelloVidék
-
  20.07.02 10:35 Gazdaság

Az elmúlt 50 év leggyengébb akácméztermése lehet az idei - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Bross Péter hozzátette, hogy márciusban a fagyok, májusban pedig a szokatlanul hűvös idő nem kedvezett a hazai akácosoknak.