Tüntetés az SZFE-ért: „Innen Oscar-díjas művészek kerültek ki, akik ide járnak, vért izzadva tanuln…

168 Óra Online
-
 20.06.21 17:48Belföld

Tüntetést szerveztek vasárnap délutánra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói az intézmény modelljét átalakító kormányzati terv ellen, amellyel szeptemberre alapítványi egyetemmé tennék azt,

7 kapcsolódó hír

Szerdán egyeztet Palkovics László az SZFE képviselőivel

ATV
-
 20.06.22 16:52Belföld

Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának képviselőit és az általuk javasolt szakmai csoportok vezetőit - tudatta az atv.huval az ITM sajtóosztálya.

Több százan tüntettek a Színház- és Filmművészeti Egyetemért

24.hu
-
 20.06.21 18:26Színpad

Beszédet mondott Hegedűs D. Géza és több hallgató, Tarr Béla is üzent a tüntetőknek, akik Palkovics László minisztert kérik arra, hogy tárgyaljon.

Több százan gyűltek össze ma a Színművészetinél: fotók

Eduline
-
 20.06.21 19:45Karrier

Mutatjuk a ma délutáni Ne szavazd meg! - #freeSzFE megmozdulás képeit a Színház- és Filmművészeti Egyetemről. Több százan gyűltek össze az Urániánál, az eseményről a HVG tudósított.

Az Indexről és a Színművészetiről cikkeznek a külföldi lapok

Huppa
-
 20.06.22 13:03Vélemény

A Reuters – amelynek jelentését egyebek között a The New York Times is közreadta – beszámolt arról, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél több százan tüntettek attól tartva, hogy a tekintélyes oktatási intézmény az új helyzetben erősebb kormányzati ellenőrzés alá kerül. A jelentés idézett több elhangzott beszédből, majd beszámolt arról,…

Hegedűs D. Géza az SZFE-demonstráción: Törvénybe akarják iktatni, hogy a mi történetünk nincs többé

Magyar Narancs
-
 20.06.21 17:05Vélemény

Több száz ember gyűlt össze a Vas utcában a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt, hogy tiltakozzanak az intézmény kormányzati átalakítása ellen.

Szerdán egyeztet Palkovics László a színművészetisekkel

Pesti Hírlap
-
 20.06.22 17:36Belföld

A tárca szerint a vitatott modellváltással “enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága”. A minisztert a hallgatók hívták konzultálni, vasárnap tüntetés is volt az SZFE előtt. Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmmű

„Az egyetem mi vagyunk!” – így tüntettek a színművészetiért

Magyar Hang
-
 20.06.21 19:18Belföld

Több százan voltak a vasárnapi demonstráción. Már a miniszter felvetése előtt írtak levelet a hallgatók Palkovics Lászlónak.