Újabb sikertörténet Zente és Levente nyomán: három szlovákiai gyerek is Magyarországon kaphatt…

ATV
-
 20.06.16 11:26Külföld

A Bethesda Gyermekkórház a járvány kellős közepén, lezárt határok között vállalta, hogy a két magyar SMA-beteg után három szlovákiai gyereknek is segít, számolt be a HVG a Válasz Online nyomán.

10 kapcsolódó hír

Magyar kórház vált Európa sma-centrumává

24.hu
-
 20.06.16 10:34Belföld

A budapesti Bethesda Kórház lett a legfontosabb európai sma-központ. Csak itt kapta meg öt gyerek a különlegesen drága kezelést.

Zente és Levente után három Sma-s szlovák kisgyerek is Magyarországon kapta meg a génterápiás kezelést

Blikk
-
 20.06.16 13:25Külföld

Magyarországon rengetegen segítettek Zente és Levente családjának, hogy a gyerekek hozzájuthassanak a világ legdrágább gyógyszeréhez és elindulhassanak a gyógyulás útján. A génterápiás készítményt a Bethesda Gyermekkórházban alkalmazták, ami azóta Európa legnagyobb centrumává nőtte ki magát. A világjárvány ideje alatt a két magyar…

Szolvák SMA-s gyerekek gyógyulnak Magyarországon

HáziPatika
-
 20.06.16 16:07Egészség

Zente és Levente után három szlovákiai, SMA-ban szenvedő kisgyermek kaphatta meg a világ legdrágább gyógyszerét a budapesti Bethesda Gyermekkórházban - ezzel pedig a lehetőséget, hogy egészséges(ebb) életet éljenek.

Igazi csoda: lépked és már járni tanul az SMA-s Zente

Ripost
-
 20.06.16 11:00Belföld

Sokat kell még erősödnie, de jó úton halad a kisfiú, akinek a magyarok adták össze a pénzt a világ legdrágább gyógyszerére.

Zente és Levente után három szlovákiai gyerek is Magyarországon kaphatta meg a világ legdrágább gyógyszerét

HVG
-
 20.06.16 10:05Életmód

A Bethesda Gyermekkórház a járvány kellős közepén, lezárt határok között vállalta, hogy a két magyar SMA-beteg után három szlovákiai gyereknek is segít.

Zente és Levente után három szlovákiai kisgyerek is Magyarországon kaphatta meg a világ legdrágább gyógyszerét

ma.hu
-
 20.06.16 10:53Életmód

A Bethesda Gyermekkórház a járvány kellős közepén, lezárt határok között vállalta, hogy a két magyar SMA-beteg után három szlovákiai gyereknek is segít.

Három szlovák sma-s baba is nálunk kaphatta meg a világ legdrágább gyógyszerét

Index
-
 20.06.16 09:45Tudomány

A Bethesda Gyermekkórház a járvány kellős közepén, óriási szervezés mellett végezte a kezeléseket.

Három szlovák SMA-s baba is Magyarországon kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét

Pesti Hírlap
-
 20.06.16 14:56Vélemény

A Bethesda Gyermekkórház megtanulta, hogyan kell alkalmazni a génterápiás készítményt. A gerinceredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő betegek szervezete nem tud olyan fehérjét termelni, amely védi az izomsejteket, így az izomzat fokozatosan épül le. A betegséget egy Zolgensma nevű készítménnyel lehet kezelni, amit ha a beteg…

Három szlovákiai gyerek is a Bethesdában kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét

Felvidék.ma
-
 20.06.16 09:33Határtalan

A budapesti Bethesda Gyermekkórház egész Európa legnagyobb génterápiás centruma lett. Elsőként a Válasz Online mutatja be az újabb három – most szlovák – gyerek történetét, aki itt kapta meg a gyógyulás esélyét.   A Bethesda Gyermekkórház sikerrel alkalmaz egy génterápiás készítményt. A kis református kórház egész Európa…