Újabb erős fegyvert vetnek be az amerikai gazdaságban

MFor
-
  20.06.16 07:43 Gazdaság

Az amerikai jegybank újabb fontos eszközt vezet be, a jövőben ugyanis egyedi vállalati kötvényeket is fog vásárolni. A korábban már kibocsátott értékpapírokat veheti meg a jegybank.

6 kapcsolódó hír

Fed: újabb nagy dobás jön

Privátbankár
-
  20.06.16 07:42 Pénzügy

Az amerikai jegybank újabb fontos eszközt vezet be, a jövőben ugyanis egyedi vállalati kötvényeket is fog vásárolni. A korábban már kibocsátott értékpapírokat veheti meg a jegybank.

Koronavírus-válság: jelentős bizonytalanságokra figyelmeztetett a Fed elnöke

Napi
-
  20.06.16 19:13 Külföld

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke arra figyelmeztetett kedden kongresszusi meghallgatásán, hogy bizonytalanságok övezik a gazdaság koronavírus-járvány utáni fellendülésének ütemét és mértékét. Jelezte, az irányadó dollárkamatlábak mindaddig a zéró szint közelében maradnak, amíg a gazdasági kilátások…

Figyelmeztet a Fed elnöke: Amerika történetének legrosszabb negyedévében lehetünk

Portfolio
-
  20.06.16 16:23 Gazdaság

Már látszanak az élet jelei az amerikai gazdaságban, de a kibocsátás még mindig messze van a koronavírus-járvány előtti szinttől – figyelmeztetett kedden kongresszusi meghallgatásán Jerome Powell. A Fed elnöke szerint a jelenleg is zajló negyedév Amerika történetének legnagyobb gazdasági visszaesését hozhatja.

Nagy bejelentést tett a Fed: indul a vállalati kötvények felvásárlása

Portfolio
-
  20.06.15 21:23 Gazdaság

Egyedi vállalati körvények vásárlásába kezd a Fed azok másodpiacán – jelentette be az amerikai jegybank. A 750 milliárd dolláros keretösszegű program bejelentése nem váratlan a piac számára.

Szívd fel begyem a sok vacak kötvényt is! - mindent megvesz a FED

ProfitLine
-
  20.06.16 11:00 Gazdaság

Tegnap a negatív hangulatú kezdést követően emelkedtek az amerikai piacok, s végül a pozitív tartományban zártak, amit a Fed bejelentése is segített.

Vállalati kötvények vásárlásába kezd a Fed

VG
-
  20.06.15 21:47 Pénzügy

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vállalati kötvények vásárlásába kezd. A hírre megugrottak az amerikai tőzsdék.