Orbán Viktor: Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött

Lokál
-
  20.06.08 00:01 Belföld

Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, Sátoraljaújhelyen, ahol a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen felavatták a Centenáriumi Turulszobrot.

6 kapcsolódó hír

Ha létezett volna 100 éve Bitcoin, Trianon is más lett volna

CoinColors
-
  20.06.08 00:01 Gazdaság

A jog nem az, amit adnak, hanem amit nem vehetnek el. Elmélkedés a jogállam állam­pol­gá­ra­inak jogairól a 100. évforduló alkalmából.

Műsorral emlékeztek a békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról Várpalotán

Veol
-
  20.06.08 20:00 Megyei

Száz évvel a békediktátum után a magyar nemzet lélekben ismét egyesült. Hiszem, hogy az emlékezés mellett az kell, hogy legyen a legfontosabb üzenet: összetartozunk – mondta el a Nemzeti összetartozás napján a Thury-vár előtt rendezett megemlékezésen Campanari-Talabér Márta.

Trianon és a nemzetiségek: Alter Róbert és Bán János szemszögéből

Hiros
-
  20.06.08 13:28 Kultúra

Június 4-én jelent meg hírportálunkon Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztőjének írása a Szent István-i Magyarországot feldaraboló békediktátum 100. évfordulója alkalmából. A jegyzetre válaszul született Alter Róbert levele, amelyet változtatás nélkül közlünk, majd alatta olvasható Bán János erre írt újabb válaszcikke. 

Szentmise a Kárpát-medencei magyar családok megmaradásáért – Képekben

Felvidék.ma
-
  20.06.08 09:15 Határtalan

A szabadtéri szentmisére a Szövetség a Közös Célokért, a Petőfi Baráti Társulás és a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében került sor június 7-én, Trianon 100. évfordulója alkalmából a királyfiakarcsai Cserkészligetben. A megemlékezésről bővebben ITT olvashatnak. Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

„A tűz még nem aludt el”

ma7.sk
-
  20.06.07 08:18 Határtalan

Színvonalas megemlékezést tartottak tegnap este a Párkány melletti Nánán, ahol a Trianon 90. évfordulójára emelt emlékkőre most, a 100. évfordulón egy Nagy-Magyarországot formázó márványtábla került, József Attila idézettel.

Száz évre emlékezik a minap átadott keszegi alkotás (fotók)

Nool
-
  20.06.08 15:23 Belföld

A Trianoni békeszerződés századik évfordulójának alkalmából tartott megemlékezésen új emlékművet avatott a település önkormányzata a napokban.