Ejeb: Oroszország vezessen be humánusabb bánásmódot az életfogytiglanra ítélt rabokkal szembe…

Mandiner
-
 20.06.02 19:05Külföld

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította Oroszországot, hogy változtasson az életfogytiglani büntetésüket töltő rabok fogva tartásának körülményein, és alkalmazzon humánusabb bánásmódot velük szemben – olvasható a strasbourgi székhelyű testület kedden közzétett ítéletében.

3 kapcsolódó hír

Borzalmas börtönkörülmények miatt marasztalta el az Emberi Jogok Európai Bírósága Oroszországot

ATV
-
 20.06.02 21:53Belföld

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította Oroszországot, hogy változtasson az életfogytiglani büntetésüket töltő rabok fogva tartásának körülményein, és alkalmazzon humánusabb bánásmódot velük szemben - olvasható a strasbourgi székhelyű testület kedden közzétett ítéletében.

Három pert nyert a magyar állammal szemben a Helsinki Bizottság Strasbourgban

Hírklikk
-
 20.06.02 07:11Belföld

Az Emberi Jogok Európai Bírósága három olyan ítéletet hirdetett ki, amelyek a Magyar Helsinki Bizottsághoz kötődnek. A civil jogvédő szervezet – amely a rendszerváltás óta segít a panaszosoknak – mindhárom perét megnyerte. Az egyik a gyülekezési szabadságról, a másik a rendőri erőszak kivizsgálásáról, a harmadik a magán- és családi élet…

Oroszország vezessen be humánusabb bánásmódot az életfogytiglanra ítélt rabokkal szemben

ma.hu
-
 20.06.03 13:30Külföld

Az orosz szabályozás szerint az életfogytiglanra ítélteknek büntetésük első tíz évét nagyon szigorú rendszabályok között kell eltölteniük.