Pünkösd - A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

Kanizsa Újság
-
 20.05.29 14:00Kultúra

Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. Pünkösd - húsvét és karácsony után - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

3 kapcsolódó hír

Pünkösdre készül a keresztény világ

ma7.sk
-
 20.05.28 16:16Kultúra

Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. Pünkösd - húsvét és karácsony után - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. Az idén május 31-re esik.

Pünkösdre készülnek a csabai egyházak

Behír
-
 20.05.27 15:55Belföld

A pünkösdöt mint a keresztény egyházak egyik legfontosabb ünnepét a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn ünneplik a krisztushívők. A közelgő ünnepről azokat a békéscsabai lelkészeket kérdeztük meg, akik a 7.TV Támasz című műsorában hétről hétre hirdették az igét a televízió képernyőin keresztül is.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

KadarkaNet
-
 20.05.28 07:17Megyei

2020.05.28. Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. Pünkösd – húsvét és karácsony után – a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint pünkösdkor három fontos…