Operatív törzs: Rozsdaövezetek, barnamezős területek, ellátási vonalak, védett fiatalok

168 Óra Online
-
  20.05.27 13:48 Belföld

Budapest aranytartalékai a rozsdaövezetek, amelyek nagy lehetőségeket jelentenek irodák, parkok és lakások létrehozására - mondta Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki az operatív törzs szerdai tájékoztatóján volt vendég. 

6 kapcsolódó hír

Fürjes Balázs: Adókedvezményes lakásokkal segítené a gazdaságot a kormány

ATV
-
  20.05.27 15:08 Belföld

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár bejelentette, hogy a rozsdaövezeten lévő területek beépítését kezdeményezi a kormány. A jövőbeli lakások után 5 százalékos áfát kellene fizetni, a bérleti díj pedig áfamentes lenne.

Operatív törzs: barnamezős akcióterületek létrehozatalát javasolja a kormány - cikkünk frissül

Infostart
-
  20.05.27 11:02 Belföld

Négy százalék azok aránya Magyarországon, akiknél úgy mutatják ki a koronavírust, hogy nincs alapbetegségük. Védőoltások nem maradhatnak el, az egészségügyi szolgáltatók kötelesek időpontot adni napszak helyett. Friss bejelentések.

Nekiáll a rozsdaövezetek beépítésének a kormány

HVG
-
  20.05.27 10:52 Belföld

A gazdaság újraindításában is fontos szerepet szán a kormány a városi rozsdaövezetek beépítésének. Törvénybe foglalják például a barnamezős akcióterületek fogalmát. A hazai kötelező védőoltások beadását nem hátráltatta a vírushelyzet - hangzott el többek között az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

A lejárt okmányok csak Magyarországon érvényesek

Boon
-
  20.05.27 14:30 Belföld

Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján a lejárt, de a járványhelyzetben érvényes okmányok kérdése is felvetődött.

Építőipari munkahelyek teremtése a cél

Kanizsa Újság
-
  20.05.27 16:53 [N/A]

Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján többek között arról esett szó, hogy segíteni szeretnék az építőipar fellendülését.

Megfizethető árú lakásokat építene a kormány

BudaPestkörnyéke
-
  20.05.27 13:13 Megyei

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot – közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs elmondta, hogy a kormány az elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építésének…