Barnamezős akcióterületeket hoz létre a kormány

Privátbankár
-
  20.05.27 12:38 Belföld

Itt épülnének új, megfizethető lakások, jelentették be az operatív törzsön.

16 kapcsolódó hír

Öt százalékra csökkenhet a rozsdaövezeti lakások áfája

Az Üzlet
-
  20.05.27 14:24 Otthon

A kormány elfogadta az új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot. Amennyiben az Országgyűlés is rábólint, a rozsdaövezeti területeken épülő lakások vásárlásának áfája öt százalékra csökken.

Berobbanhat az ingatlanpiac – jöhetnek az új megfizethető lakások

Lokál
-
  20.05.28 00:01 Belföld

Elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások épülhetnek az úgy nevezett rozsdaövezeti területeken.  Balogh László, az ingatlan.com elemzője a Lokálnak azt mondta,  az egész piacon várható az utóbbi évek ugrásszerű emelkedése után egy árcsökkenés mind az új építésű, mind a használt lakásoknál. 

Operatív törzs: Egészségügyi válsághelyzet lép a különleges jogrend helyére

Szeretlek Magyarország
-
  20.05.27 13:48 Belföld

A kormány arról is döntött, hogy a rozsdamezős területeken épülő új lakások vásárlásának áfája 5 százalékra csökken, és gyorsabb lesz az engedélyezés, az építkezések megvalósítása.

A kormány létrehozza a "barnamezős akcióterületeket"

MFor
-
  20.05.27 12:36 Gazdaság

Itt épülnének új, megfizethető lakások, jelentették be az operatív törzsön.

Megvan a határidő: eddig lehet pályázni a munkahelyvédelmi támogatásra

Piac és Profit
-
  20.05.28 11:04 Gazdaság

A munkahelyvédelmi program támogatására augusztus 31-ig pályázhatnak a vállalkozások, november végén jár le a támogatás és év végig lezárják a programot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

5% áfa új lakásokra, áfamentes albérletek, komplett területek újjáépítése - új programot indít a kormány

Portfolio
-
  20.05.27 08:27 Gazdaság

Új építőipari programot indít a kormány a városok rozsdaövezeteinek újjáélesztésére - jelentette be ma az operatív törzs sajtótájékoztatóján Fürjes Balázs. A program keretein belül többek közt újfajta akcióterületeket alakítanak ki, melyeken áfamentessé tennék az albérleteket és 5%-ra csökkentik az új lakások áfáját.

Fürjes: a városi otthonteremtési program célja, hogy megfizethető új lakások épüljenek

Koronavírus.gov
-
  20.05.27 14:27 Egészség

Fürjes Balázs elmondta: a kormány az elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építésének ösztönzése, építőipari munkahelyek teremtése és megmentése, valamint a lepusztult városi rozsdaövezeti területek megújítása érdekében hozott döntéseket és tesz javaslatot a parlamentnek. Azt javasolják az Országgyűlésnek, hogy az…

Ingatlan.com: a rozsdaövezetekben már egy-két éven belül több ezer új lakás épülhet

Infostart
-
  20.05.28 11:26 Gazdaság

A kedvezményes áfakulcs miatti lakásépítési kedv felfutása pedig évekig is kitarthat - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amelyet a rozsdaövezeti lakásfejlesztésekre vonatkozó törvényjavaslat megjelenése miatt készített.

Koronavírus: júniusban még ingyenes lesz a parkolás, a különleges jogrend helyébe az egészségügyi válsághelyzet lép …

fmc
-
  20.05.27 20:09 Megyei

A különleges jogrend helyébe az egészségügyi válsághelyzet lép, Horvátországban feloldották a vasárnapi boltzárat, Szlovéniában megnyílnak az iskolák, és a nyugat-balkáni országok is tovább enyhítenek az intézkedéseken. Szerdai összefoglaló.

A városi otthonteremtési program célja, hogy megfizethető új lakások épüljenek

Hiros
-
  20.05.27 20:12 Belföld

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot - közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi válsághelyzet lép életbe Magyarországon

Ripost
-
  20.05.27 11:39 Belföld

A különleges jogrend helyébe egészségügyi válsághelyzet lép.

Már csaknem 126 ezren kértek bértámogatást

Mandiner
-
  20.05.28 10:15 Vélemény

Folyamatos az érdeklődés a bértámogatás iránt, már 125 ezer 853-an igényelték munkáltatójukkal közösen, mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm) parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Megfizethető új lakások épülnek

BorsOnline
-
  20.05.27 18:18 Belföld

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fürjes Balázs: Országos akcióterv indulhat az olcsóbb lakások építéséért

Behír
-
  20.05.27 12:01 Gazdaság

A kormány a hazai városokban indítana barnamezős beruházásokat, melyek révén az építőipar kaphat lökést.

Bérlakások építését ösztönzi a kormány az elhanyagolt ipari területeken a fővárosban

Pesti Hírlap
-
  20.05.27 13:33 Vélemény

Fürjes Balázs államtitkár szerint a kormány elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építését próbálja elősegíteni 5 százalékos áfával, gyorsabb engedélyeztetéssel. A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot – közölte a…

Lakásépítési programot indít a kormány a rozsdaövezetek eltüntetéséért

Jövő TV
-
  20.05.27 13:25 Belföld

Az új városi otthonteremtési program részeként a rozsdamezős területeken épülő új lakások áfáját 5%-ra csökkentik, valamint gyorsabb lesz az engedélyezés és a megvalósítás is.