Karamellás-csokis kalács

Street Kitchen
-
  20.05.23 10:20 Recept

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt (használhatunk 25 g friss élesztőt is), adunk hozzá egy teáskanál cukrot, és pár percig hagyjuk pihenni. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, majd mehet bele a pihentetett, kissé felfutott élesztős tej. Elkezdjük bedagasztani a tésztát, majd amikor már kissé összeállt,

2 kapcsolódó hír

Kovászos perec

Mindmegette
-
  20.05.23 08:00 Recept

A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a langyos tejet, a nem szobahőmérsékletű vajat, a kovászt, a cukrot és a sót. A robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen 3 órán keresztül pihentetjük. A tésztát 10 dkg-os darabokra osztjuk. Szabályos golyókat formázunk belőle, majd…

Márványkuglóf

Street Kitchen
-
  20.05.22 10:20 Recept

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd ezt is a tésztához dolgozzuk. Az összekevert tészta felét egy vékonyan kivajazott és cukorral megszórt kuglófformába rakjuk, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaóport és a