Koronavírus: hiába szünetelnek a végrehajtások, adót továbbra is fizetni kell!

Pénzcentrum
-
  20.03.26 12:15 Gazdaság

A 2020. március 24-én hatályba lépett kormányrendeletben a kormány kibővítette a veszélyhelyzeti intézkedések körét, és előírta, hogy az adóhatóság előtt folyamatban levő végrehajtási eljárások a veszélyhelyzet megszűnését...

4 kapcsolódó hír

Az adóvégrehajtások szünetelnek, de adót fizetni továbbra is kell

Napi
-
  20.03.26 09:22 Belföld

A március 24-én hatályba lépett kormányrendelet szerint az adóhatóság előtt folyamatban levő végrehajtási eljárások a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig szünetelnek. A vállalkozások azonban nem mentesülnek az adó önkéntes megfizetése alól.

Örülhetnek az utaztatók és az idegenvezetők

Turizmus Online
-
  20.03.27 06:39 Utazás

Kiegészült a lista, amely a szakma részleges adó- és járulékmentességben részesülő szereplőit sorolja fel. A rendelet a kihirdetését követő napon már hatályba is lép.

A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat

Kanizsa Újság
-
  20.03.26 09:30 [N/A]

A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és kilakoltatásokat a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére. Az eljárások a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon folytatódnak.

Egy kis ideig nem kell aggódniuk az adótartozóknak

Borsod24
-
  20.03.25 10:35 Megyei

Az új Kormányrendelet alapján Az Adóhatóság a végrehajtási eljárások szünetelnek a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel, a Kormány a hétfői napon kihirdetett Kormányrendelet szerint az adóhatóságok által foganatosított végrehajtási eljárások szüneteltetéséről…