A végtelen pénznyomtatás bejelentésére kilőtt a bitcoin árfolyama

Kripto Akadémia
-
  20.03.23 14:02 Gazdaság

Magyar idő szerint 13:00-kor jelentette be az amerikai jegybank, hogy végtelen mennyiségű állampapírt és jelzáloghitelt fog visszavásárolni a piacokról, hogy ezzel támogassa a pénzintézeteket. Emellett döntést hoztak egy 300 milliárd dolláros hitelprogram elindításáról is, amellyel a koronavírus gazdasági hatásainak kitett…

9 kapcsolódó hír

Koronavírus – Korlátlan vásárlásba kezd a Fed

Az Üzlet
-
  20.03.24 10:13 Gazdaság

A koronavírus-járvány káros gazdasági hatásait kivédendő a amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Federal Reserve (Fed) újabb jelentős lépéseket tett.

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

GazdaságPortál
-
  20.03.23 15:35 Pénzügy

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, a befektetők hűvösen fogadták az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve bejelentését, miszerint új hitelprogramokat indít és korlátlan mennyiségben fog állampapírokat és jelzálogfedezetű értékpapírokat vásárolni. A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,76…

Történelmi lépés Amerikában: korlátlan vásárlásba kezd a Fed a koronavírus miatt

Portfolio
-
  20.03.23 13:08 Gazdaság

Korlátlan mennyiségben kész állampapírokat és jelzálogleveleket vásárolni a Fed, hogy ezzel támogassa a pénzügyi piacokat – jelentette be az amerikai jegybank hétfőn.

Mínuszban a New York-i indexek

ProfitLine
-
  20.03.23 16:00 Gazdaság

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, a befektetők hűvösen fogadták az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve bejelentését, miszerint új hitelprogramokat indít és korlátlan mennyiségben fog állampapírokat és jelzálogfedezetű értékpapírokat vásárolni.

Végtelen pénznyomtatást jelentett be az amerikai jegybank

Napi
-
  20.03.23 14:54 Külföld

Egy rakás új intézkedést zúdított a piacokra az amerikai jegybank a járványhullám megfékezésének reményében. A legfontosabb üzenet, hogy a Federal Reserve addig kész nyomtatni a pénzt, ameddig arra szükség van.

Precedenst teremt a Fed: korlátlan vásárlásba kezdenek

Infostart
-
  20.03.23 16:01 Gazdaság

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed történelmi lépése után az amerikai pénzügyminiszter további gazdaságélénkítő lépésekről nyilatkozott. Amerika mindent bevet a gazdaság megmentése érdekében.

Történelmi gazdaságmentő akció indul az Egyesült Államokban

HVG
-
  20.03.23 14:35 Gazdaság

A Fed kész korlátlan mennyiségben vásárolni állampapírokat – jelentették be hétfőn, az amerikai tőzsdék nyitása előtt.

Az amerikai jegybank újabb lépése a járvány gazdasági hatásainak kivédésére

Origo
-
  20.03.24 11:05 Gazdaság

Hamarosan új hitelprogramot indítanak a kis- és középvállalkozások támogatására is.

Korlátlan eszközvásárlásra vált a Fed

VG
-
  20.03.24 05:00 

Nem várt intézkedéseket jelentett be tegnap a Federal Reserve. A korábban beharangozott, hétszázmilliárd dolláros eszközvásárlási program helyébe egy korlátlan keret lép, így felső limit nélkül fog állampapírokat és jelzáloggal fedezett értékpapírokat vásárolni az amerikai jegybank, azzal a céllal, hogy megsegítse a bajba jutott gazdaságot.