A végtelen pénznyomtatás bejelentésére kilőtt a bitcoin árfolyama

Kripto Akadémia
-
 20.03.23 14:02Gazdaság

Magyar idő szerint 13:00-kor jelentette be az amerikai jegybank, hogy végtelen mennyiségű állampapírt és jelzáloghitelt fog visszavásárolni a piacokról, hogy ezzel támogassa a pénzintézeteket. Emellett döntést hoztak egy 300 milliárd dolláros hitelprogram elindításáról is, amellyel a koronavírus gazdasági hatásainak kitett…

9 kapcsolódó hír

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

GazdaságPortál
-
 20.03.23 15:35Pénzügy

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, a befektetők hűvösen fogadták az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve bejelentését, miszerint új hitelprogramokat indít és korlátlan mennyiségben fog állampapírokat és jelzálogfedezetű értékpapírokat vásárolni. A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,76…

Végtelen pénznyomtatást jelentett be az amerikai jegybank

Napi.hu
-
 20.03.23 14:54Külföld

Egy rakás új intézkedést zúdított a piacokra az amerikai jegybank a járványhullám megfékezésének reményében. A legfontosabb üzenet, hogy a Federal Reserve addig kész nyomtatni a pénzt, ameddig arra szükség van.

Történelmi lépés Amerikában: korlátlan vásárlásba kezd a Fed a koronavírus miatt

Portfolio
-
 20.03.23 13:08Gazdaság

Korlátlan mennyiségben kész állampapírokat és jelzálogleveleket vásárolni a Fed, hogy ezzel támogassa a pénzügyi piacokat – jelentette be az amerikai jegybank hétfőn.

Mínuszban a New York-i indexek

ProfitLine
-
 20.03.23 16:00Gazdaság

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, a befektetők hűvösen fogadták az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve bejelentését, miszerint új hitelprogramokat indít és korlátlan mennyiségben fog állampapírokat és jelzálogfedezetű értékpapírokat vásárolni.

Precedenst teremt a Fed: korlátlan vásárlásba kezdenek

Infostart
-
 20.03.23 16:01Gazdaság

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed történelmi lépése után az amerikai pénzügyminiszter további gazdaságélénkítő lépésekről nyilatkozott. Amerika mindent bevet a gazdaság megmentése érdekében.

Koronavírus – Korlátlan vásárlásba kezd a Fed

Az Üzlet
-
 20.03.24 10:13Gazdaság

A koronavírus-járvány káros gazdasági hatásait kivédendő a amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Federal Reserve (Fed) újabb jelentős lépéseket tett.

Történelmi gazdaságmentő akció indul az Egyesült Államokban

HVG
-
 20.03.23 14:35Gazdaság

A Fed kész korlátlan mennyiségben vásárolni állampapírokat – jelentették be hétfőn, az amerikai tőzsdék nyitása előtt.

Az amerikai jegybank újabb lépése a járvány gazdasági hatásainak kivédésére

Origo
-
 20.03.24 11:05Gazdaság

Hamarosan új hitelprogramot indítanak a kis- és középvállalkozások támogatására is.

Korlátlan eszközvásárlásra vált a Fed

VG
-
 20.03.24 05:00

Nem várt intézkedéseket jelentett be tegnap a Federal Reserve. A korábban beharangozott, hétszázmilliárd dolláros eszközvásárlási program helyébe egy korlátlan keret lép, így felső limit nélkül fog állampapírokat és jelzáloggal fedezett értékpapírokat vásárolni az amerikai jegybank, azzal a céllal, hogy megsegítse a bajba jutott gazdaságot.