Merkel pártja szeretné, ha Orbánék a Néppárton belül maradnának

ATV
-
  20.02.11 09:35 Külföld

A CDU szeretné, ha a Fidesz az Európai Néppárton belül maradna, és erről mi is készek vagyunk egyeztetni - ezt Berlinben posztolta Novák Katalin még tegnap este, úton a repülőtérre, miután a nap folyamán Orbán Viktor tárgyalt Merkellel és a CDU elnöki tisztéről lemondott Annegret Kramp-Karrenbauerrel is.

5 kapcsolódó hír

Merkel után az özönvíz jön

Napi
-
  20.02.10 19:30 Külföld

Annegret Kramp-Karrenbauer lemondása a konzervatív CDU elnöki tisztségéről és a jövőbeni kancellárjelöltségéől nem csupán azt jelenti, hogy nem Angela Merkel kancellár választott utóda veheti át tőle az ország irányítását, hanem mélyebb politikai átalakulásra utal.

Ez az igazi trónok harca: elindult a versenyfutás Merkel utódlásáért

Blikk
-
  20.02.11 18:17 Külföld

Akaratán kívül igazi királydrámába csöppent Orbán Viktor (56) Berlinben, amikor nem sokkal az érkezése előtt bejelentette távozását Angela Merkel (65) német kancellár utódjelöltjének tartott Annegret Kamp-Karrenbauer (57) a CDU elnöki posztjáról.

Mélyül a válság a CDU-ban

Magyar Nemzet
-
  20.02.11 13:54 Külföld

Kicsúcsosodtak a német kereszténydemokraták belső gondjai, miután bejelentette távozását Annegret Kramp-Karrenbauer, aki mindössze egy bő éve vette át a párt vezetését.

Tüntetők várták Orbánt Berlinben

Hírklikk
-
  20.02.11 07:23 Külföld

Orbán Viktor hétfőn Berlinbe látogatott, hogy Angela Merkel kancellárral és Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a kereszténydemokrata CDU – távozási szándékát éppen hétfőn közlő – elnökével tárgyaljon.

Lemond a CDU elnöke

Origo
-
  20.02.10 10:13 Külföld

Annegret-Kramp-Karrenbauer vezetése alatt egy kicsit sem erősödött a Kereszténydemokrata Unió.