Megelégelte a politikai cirkuszt: Bessenyei özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a vás…

HírTV
-
  20.01.19 19:37 Vélemény

Vasárnap este tartották meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj átadóját Vásárhelyen, ami botrányba fulladt a Promenad.hu beszámolója szerint.

18 kapcsolódó hír

Bessenyei Ferenc özvegye a díjátadón vonta vissza a névhasználati jogot a vásárhelyi városvezetéstől.

Propeller
-
  20.01.20 08:48 Belföld

Szerinte politikai csoportosulások akarták saját céljaira használni néhai férje nevét és a díjat. A 168ora.hu az atv.hu-ra hivatkozva arról számolt be, hogy Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színművész özvegye visszavonta a férjéről elnevezett díj névhasználati jogát vasárnap, a díj átadóján. "A néhai Kossuth-díjas színművész özvegye,…

Márki-Zay: "Ki és kit alázott meg tegnap?"

ATV
-
  20.01.20 14:05 Belföld

Vasárnap osztották ki a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat az alföldi városban született, kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban. Az ünnepségen B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és hagyatékának gondozója bejelentette, visszavonja a díj alapításakor a…

Botrányba fulladt a hódmezővásárhelyi ünnepség

Magyar Nemzet
-
  20.01.20 13:58 Belföld

A Xii. Bessenyei Ferenc-díj átadón, a színészóriás özvegye visszavonta a díj alapításakor a Bessenyei név használatához adott hozzájárulását.

Botrány a díjátadón: Bessenyei Ferenc özvegye az ünnepségen keményen beszólt Márki-Zay Péternek és visszavonta a …

444
-
  20.01.20 10:36 Belföld

Politikai reklámról beszélt, pedig a díjazottak helyi zenészek. A polgármester szerint az volt a baj, hogy nem az nyert, akit az özvegy szeretett volna.

Nyilvánosan kiborult Bessenyei Ferenc özvegye

24
-
  20.01.20 11:26 Belföld

Visszavonta beleegyezését az elhunyt művész nevének használatához.

Bessenyei Ferenc özvegye kiosztotta Márki-Zay Pétert

Ripost
-
  20.01.20 15:00 Bulvár

Vasárnap este tartották meg immár hagyományosan a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj átadóját Vásárhelyen, ami botrányba fulladt.

Kínos pillanatokat élt át Márky-Zay Péter

Gondola
-
  20.01.20 14:21 Kultúra

B. Élthes Eszter szerint Bessenyei Ferenc élete során mindig az egyetemes magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira.

Márki-Zay Péter visszaélt Bessenyei Ferenc nevével

Zaol
-
  20.01.20 12:22 Kultúra

Szigorú döntést hozott a színészóriás özvegye.

Dratsay Ákos és Berei Erzsébet kapta az idei Bessenyei-díjat

Közszolgálat
-
  20.01.19 22:17 Színes

Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat az alföldi ...

Márki-Zay Péter visszaélt Bessenyei Ferenc nevével

Teol
-
  20.01.20 12:22 Kultúra

Szigorú döntést hozott a színészóriás özvegye.

Átadták a Bessenyei-díjat

kultura.hu
-
  20.01.20 12:13 Kultúra

Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

Köszönjük az elismerést, polgármester úr! – bár a hazugságból nem kérünk

Promenad
-
  20.01.20 12:02 Megyei

Vasárnap este Bessenyei Ferenc özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a vásárhelyi önkormányzattól, arra hivatkozva, hogy a vásárhelyi önkormányzat a díjat is belevonta a politikai csatározásaiba. Magyarázkodásában Márki-Zay Péter a médiába is megpróbált belerúgni.

Botrányba fulladt Márki-Zay díjátadó ünnepsége

BorsOnline
-
  20.01.20 10:44 Belföld

Vasárnap este tartották meg immár hagyományosan a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj átadóját Vásárhelyen, ami botrányba fulladt. Bessenyei özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a vásárhelyi önkormányzattól.

Óriási botrány a hódmezővásárhelyi díjátadón - ezt mondta Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zay Péternek

Blikk
-
  20.01.20 10:29 Belföld

Botrányba fulladt a Márki-Zay Péter polgármester vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat díjátadója. A Bessenyei Ferencről elnevezett Művészeti Díj átadóünnepségén ugyanis felszólalt az elhunyt művész özvegye, és bejelentette: visszavonja hozzájárulását Bessenyei Péter nevének használatához.

Dratsay Ákos és Berei Erzsébet kapta az idei Bessenyei-díjat, beolvasott Márki-Zay-nak a színész özvegye

Debreceni Nap
-
  20.01.19 23:10 Megyei

Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat az alföldi városban született, kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban vasárnap. Az ünnepségen B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc…

Megelégelte a politikai cirkuszt: Bessenyei özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a vásárhelyi önkormányzat…

Promenad
-
  20.01.19 18:28 Megyei

A Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat is belevonta a vásárhelyi önkormányzat a politikai csatározásaiba, ezért az elismerés alapításakor a tőlem kért engedélyt a név használatára visszavonom a várostól – jelentette be B. Élthes Eszter, a néhai színészóriás özvegye vasárnap este a díjátadón.

Botrány a díjátadón, Bessenyei özvegye nekiment Márki-Zay Péternek

Hírklikk
-
  20.01.20 09:05 Belföld

Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat az alföldi városban született, kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban, vasárnap.