Von der Leyen: év végéig nem lesz brit kereskedelmi megállapodás

Portfolio
-
  20.01.08 13:56 Gazdaság

A brit kormánynak kompromisszumokat kell kötnie egy olyan kereskedelmi megállapodás eléréséhez, amelynek keretében az Egyesült Királyság a kilépés után is megőrizheti magas fokú hozzáférését az Európai Unió egységes piacához - figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke szerdán Londonban.

6 kapcsolódó hír

Brexit. Von der Leyen és Boris Johnson vitája az átmeneti időszakról

Az Üzlet
-
  20.01.09 10:02 Külföld

Brexitvita. Boris Johnson: lehetséges, Ursula von der Leyen: lehetetlen. A két vezető homlokegyenest ellentmondott egymásnak az átmeneti időszak hosszáról, a kilépés időpontjáról és az átfogó szabadkereskedelmi megállapodás eléréséről.

Fontos csúcstalálkozó jön - felizzik a politika

Napi
-
  20.01.07 17:12 Külföld

Az elemzők már azt találgatják, mi lesz 2020 végén: kiszakad-e az Egyesült Királyság az EU-ból az azzal járó gazdasági csapással vagy sikerül addig megkötni a felek új kereskedelmi megállapodását.

Nagy-Britannia a kanadai mintát követné

ProfitLine
-
  20.01.09 11:30 Gazdaság

A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson tegnap hivatalosan is jelezte Ursula von der Leyen-nek, hogy még idén dűlőre akar jutni a szabadkereskedelmi megállapodásról és az év végén lejáró átmeneti időszakot nem tervezi meghosszabbítani.

Ursula von der Leyen: Londonnak kompromisszumokat kell kötnie a kereskedelmi megállapodáshoz

Mandiner
-
  20.01.08 15:00 Vélemény

A kereskedelmi megállapodás keretében az Egyesült Királyság a kilépés után is megőrizheti nagy fokú hozzáférését az Európai Unió egységes piacához.

Londonnak kompromisszumokat kell kötnie a kereskedelmi megállapodáshoz

VG
-
  20.01.08 18:24 Gazdaság

Egyenlő feltételeket kell teremteni egyebek mellett a munkajogi és az adózási szabályok terén, különben korlátozott piaci hozzáférés képzelhető el.

Brexit – Ursula von der Leyen: Londonnak kompromisszumokat kell kötnie a kereskedelmi megállapodáshoz

Közszolgálat
-
  20.01.09 07:50 Külföld

A brit kormánynak kompromisszumokat kell kötnie egy olyan kereskedelmi megállapodás megkötéséhez, amelynek keretében az Egyesült Királyság a kilépés után is ...