A francia forradalom óta most először nem lesz éjféli mise a Notre-Dame-ban

Infostart
-
  19.12.22 08:20 Külföld

Több mint két évszázada idén először nem lesz éjféli mise a párizsi Notre-Dame székesegyházban, ahol még a két világháború idején sem maradt el a karácsonyi szertartás.

5 kapcsolódó hír

Kétszáz év után először nem lesz éjféli mise a Notre-Dame-ban

Azonnali
-
  19.12.23 08:21 Vélemény

Még a náci megszállás alatt sem zárt be karácsonyra az áprilisban leégett templom, aminek az újjáépítésére még minimum négy évet kell várni.

Idén nem lesz karácsonyi ünnepség a Notre-Dame-ban

Szabad Magyar Szó
-
  19.12.22 19:57 Külföld

Nem lesz idén karácsonyi ünnepség a Notre-Dame-ban, amire a több mint 200 évvel ezelőtti francia forradalom kitörése óta nem volt példa, tudatja az EuroNews. Jelenleg a párizsi székesegyház újjáépítése zajlik, ezért a szobrokat, az istentiszteleteket és a karácsonyi ünnepséget is áthelyezték a közeli Saint-Germain templomba. – Szomorú,…

A francia forradalom óta először nem lesz éjféli mise a Notre-Dame-ban

Ridikül
-
  19.12.22 19:19 Külföld

A tűzeset óta egyelőre nem tudták felújítani a templomot.

Idén nem lesz éjféli mise a párizsi Notre-Dame székesegyházban

Ripost
-
  19.12.22 14:40 Külföld

A francia forradalom óta most fordul ez elő először, még a két világháború idején sem maradt el a Notre-Dame-ban az éjféli mise karácsonykor.

200 éve nem volt példa arra, amire karácsonykor lesz a Notre-Dame-ban

Körkép
-
  19.12.22 19:26 Külföld

A párizsi Notre-Dame székesegyházban több mint 200 év óta most először marad el a Karácsonyi Éjféli mise.   A 850 éves gótikus műemlék tetőszerkezetét és tornyát az áprilisi tűzvész következtében még mindig javítják.   A hívők helyette a közeli  Saint-Germain-l’Auxerrois templomba látogathatnak el.   Emmanuel Macron francia elnök…