Fordulat jöhet a kereskedelmi háborúban: Trumpék kitaláltak valamit

Privátbankár
-
  19.12.13 07:10 Külföld

Washington és Peking közel áll egy korlátozott kereskedelmi egyezmény megkötéséhez, legalábbis Donald Trump amerikai elnök a tanácsadóival erről egyeztetett a Fehér Házban csütörtökön délután.

18 kapcsolódó hír

Trumpnak ez is sikerülhet: korlátozott kereskedelmi egyezményt köthet Washington és Peking

888
-
  19.12.13 11:00 Külföld

A világgazdaság szempontjából sem mindegy, hogy meddig tart az amerikai-kínai kereskedelmi háború.

Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

Lokál
-
  19.12.13 16:58 Külföld

Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be - írta a XXI. Század Intézet…

Több volt, mint pletyka: nagyot lépett egymás felé az USA és Kína

MFor
-
  19.12.13 18:00 Külföld

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína: a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, az Egyesült Államok pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be december 15-én az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai…

XXI. Század Intézet: Nem jár rosszul a brexittel Nagy-Britannia

Magyar Nemzet
-
  19.12.13 17:25 Külföld

Deák Dániel, a Xxi. Század Intézet vezető elemzője úgy vélekedett: a konzervatívok történelmi győzelmével azt üzenték a britek, hogy nem kérnek tovább a brüsszeli befolyásból.

Trump gratulált Johnsonnak, és erős kereskedelmi megállapodást ígért

ATV
-
  19.12.13 09:18 Külföld

Donald Trump amerikai elnök gratulált pénteken Boris Johnson brit miniszterelnöknek pártja elsöprő választási győzelméhez, és közölte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia erős kereskedelmi megállapodást köthet egymással, miután megszűnt a brit európai uniós tagság.

Trump: Közel a megállapodás Kínával

HVG
-
  19.12.12 20:21 Külföld

Kilőtt az amerikai és európai tőzsde azután, hogy egyre valószínűbbé vált: az amerikaiak december 15-től nem léptetik életbe a kínai importtermékekre kiszabott vámtarifákat.

Fontos előrelépés a kereskedelmi háborúban: kilőttek az indexek

Portfolio
-
  19.12.12 19:01 Külföld

Donald Trump a Twitteren írt arról, hogy közeleg egy nagy megállapodás a kínaiakkal a kereskedelmi háború kapcsán, a hírre pedig szárnyalni kezdtek az amerikai tőzsdék. Mindezt egy első fázisú megállapodás híre csak tetézte.

Áremeléseket hozhat Trump háborúja - a vásárlókon csattanhat az ostor

Napi
-
  19.12.12 16:31 Külföld

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború, mely 2018 eleje óta tart, a mai napig vezető hírként jelenik meg a pénzügyi világban. Folyamatos tárgyalások zajlanak, eddig még eredménytelenül. Az eddig eltelt csaknem 2 év alatt USA 550 milliárd dollár értékben vetett ki vámot a Kínából érkező termékekre, erre válaszul Kína eddig 185 milliárd dollár…

Kereskedelmi háború: megszületett a megállapodás

Napi
-
  19.12.13 17:15 Külföld

Kína és az Egyesült Államok megállapodtak abban, hogy a kínai áruk tarifafeltételein fokozatosan enyhítenek - mondta Wang Shouwen kereskedelmi alelnök arra reagálva, hogy Donald Trump bejelentette a Kínát sújtó vámtarifák fokozatos lépésben való eltörlését.

Békekötés az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúban

Infostart
-
  19.12.13 17:49 Külföld

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína: a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, az Egyesült Államok pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be december 15-én az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai…

Megállapodott Kína és az USA, szünetel a vámháború

Kitekintő
-
  19.12.13 17:54 Külföld

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína: a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Peking vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, Washington pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be december 15-én az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai…

Megúszhatja az Apple az USA és Kína vámháborúját

iMagazin
-
  19.12.13 16:00 Mobiltech

Ha nem is teljesen, most mindenesetre egy komoly veszélyt sikerült elhárítaniuk azzal, hogy nem kell majd 150 dollárnyi vámot megfizetniük az iPhone-ok után. Donald Trump még terminusa elején indított vámháborút Kína ellen, aminek azóta egyértelműen két vállalat lett a “kirakat” szereplője. Kínai oldalról a Huawei, amerikai oldalról pedig az…

Trump kereskedelmi egyezményt köthet Kínával

Index
-
  19.12.13 05:29 Külföld

Az amerikai elnök állítólag beleegyezett abba, hogy a kínai árukra beígért, 156 milliárd dollár értékben kivetendő amerikai vámokat ne vezessék be.

Jobb évet vár az áruszállításban is az IATA

AIRportal
-
  19.12.13 18:33 Külföld

Az áruszállításban is kedvezőbb évet vár jövőre a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), de egyre nagyobb az esély a csődökre.

A légi iparág is szenved az amerikai-kínai kereskedelmi háborútól

Turizmus.com
-
  19.12.13 13:41 Külföld

„2019 siralmas év volt” – mondta a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezető közgazdásza, Brian Pearce a szervezet e héten tartott genfi konferenciáján.

Schmidt Mária intézete szerint megéri kilépni az EU-ból

Magyar Narancs
-
  19.12.13 17:00 Vélemény

Nagy-Britannia legalábbis jól jár a Brexittel - erre jutott a XXI. század Intézet.

Jöhet az enyhülés Peking és Washington között: új kereskedelmi egyezmény születhet

Népszava
-
  19.12.13 07:51 Külföld

Az elmúlt hetekben ugyan sorra hozták az amerikai döntéseket a Kínát emberi jogi aggályok miatt sújtó esetleges szankciókról, de úgy tűnik, alapjában véve mégis közösek az érdekeik.

Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

Demokrata
-
  19.12.13 17:12 Vélemény

A gazdasági összeomlást vizionáló várakozások várhatóan nem igazolódnak be.