Előre nem látott mutációkat okozhatott a génszerkesztés kínai babáknál

Szeretlek Magyarország
-
  19.12.05 09:49 Színes

A két kínai baba génjeit még embrió állapotukban módosították azért, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben. Egy most megjelent tanulmány szerint viszont nem tartották be az etikai és tudományos normákat a kutatás során.

4 kapcsolódó hír

Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál

Vital
-
  19.12.05 13:37 Egészség

Előre nem látott génmutációkat okozhatott a génszerkesztés annál a tavaly született két kínai babánál, akinek a génjeit még embrió állapotukban módosították, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben - közölték kutatók az után, hogy először tették közzé a kínai tudományos kutatásról készült tanulmányt.

Génmutatációt okozhatott a génszerkesztés a babáknál

Babaszoba
-
  19.12.05 05:09 Életmód

Előre nem látott génmutációkat okozhatott a génszerkesztés annál a tavaly született két kínai babánál, akinek a génjeit még embrió állapotukban módosították, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben.

Veszélybe kerülhetnek a génszerkesztett ikrek

HáziPatika
-
  19.12.05 10:02 Egészség

Előre nem látott génmutációkat okozhatott a génszerkesztés annál a tavaly született két kínai babánál, akinek a génjeit még embrió állapotukban módosították, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben - közölték a kutatók, miután először tették...

"Szándékos hazugság" volt: váratlan mutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál

HVG
-
  19.12.05 07:03 Infotech

Előre nem látott génmutációkat okozhatott a génszerkesztés annál a tavaly született két kínai babánál, akinek a génjeit még embrió állapotukban módosították, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben – közölték kutatók azután, hogy először tették közzé a kínai tudományos kutatásról készült tanulmányt.