Nehéz nap ígérkezik Franciaországban

Napi
-
  19.12.05 08:33 Külföld

Alighanem elnöksége eddigi legnehezebb napja elé néz Emmanuel Macron, csütörtökön ugyanis vasúti munkások, tanárok és közalkalmazottak tízezrek vonulnak utcára a nyugdíjrendszer tervezett megreformálása miatt.

4 kapcsolódó hír

Bénító nyugdíjreform ellenes sztrájk Franciaországban

Az Üzlet
-
  19.12.06 10:21 Gazdaság

A nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk a metrót is blokkolta Párizsban. Csütörtökön, az első nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.

Félmilliós sztrájk Franciaországban

Kitekintő
-
  19.12.05 21:01 Külföld

Megállt az élet csütörtökön Franciaországban - Párizsban és mintegy hetven vidéki városban a rendőrség szerint több mint 510 ezren vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. Az Air France járatainak mintegy harmadát törölte, a vasúti vonalakon a vonatok alig tíz százaléka közlekedett.

Franciaországban megállt az élet

Szabad Magyar Szó
-
  19.12.05 20:01 Külföld

Vasúti munkások, tanárok és közalkalmazottak tízezrei vonultak utcára a nyugdíjrendszer tervezett reformja miatt Franciaországban, tudatja az EuroNews. A vasúti közlekedés gyakorlatilag leállt, a regionális járatok 90 százalékát törölték. Párizsban 16 metróvonalból 11 nem közlekedik. Az Air France nem indítja el a belföldi járatainak harmadát, az e

Folytatódik a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban

ma.hu
-
  19.12.06 10:00 Külföld

Folytatódott pénteken a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban, ahol az előző nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.