Az Emberi Jogok Európai Bírósága elítélte a magyar hatóságokat, mert nem vizsgálták, hogy milyen…

444
-
  19.11.21 13:25 Külföld

Kártérítést ítélt meg a két bangladesi férfinak.

6 kapcsolódó hír

Végleges: a magyar állam kártérítést kell fizessen két tranzitzónába zárt férfinak

HVG
-
  19.11.21 14:34 Belföld

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) fellebbviteli fóruma, a Nagykamara is úgy látta, a magyar állam megsértette a menekülők jogait, 5000 eurós kártérítést ítélt meg két sértettnek fejenként, ezzel pont került a 2017-es ítélet végére.

Kulcsfontosságú a tranzitzónákról szóló strasbourgi ítélet

Mandiner
-
  19.11.22 09:53 Vélemény

A strasbourgi döntés jelentősége a tranzitzónák megítélésében rejlik: az Ejeb döntésével egyértelművé vált, hogy a határ menti tranzitzónákban történő várakoztatás nem minősül jogellenes fogvatartásnak. Vagyis a Magyarország által alkalmazott megoldás nem sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Kártérítés jár a menekülteknek, de a strasbourgi bíróság szerint nem számít fogva tartásnak őrizetük

168 Óra Online
-
  19.11.21 19:07 Belföld

A Magyar Helsinki Bizottság két ügyfelének, Iliasnak és Ahmednek 5000–5000 eurós kártérítést állapított meg az Emberi Jogok Európai Bírósága. Megsértették emberi jogaikat, amikor a hatóságok nem vizsgálták meg kellően, mi történhetett volna a panaszosokkal kiutasításuk következtében. Ugyanakkor a Nagykamara nem tekintette fogva…

9 millió forint kártérítés kifizetésére kötelezték a kormányt két menedékkérő jogainak megsértése miatt

Mérce
-
  19.11.21 14:18 Vélemény

Az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy látta, a magyar állam megsértette két bangladesi menedékkérő emberi jogait, ám a tranzitzónák nem számítanak fogvatartási helynek.

Kártérítést kaptak a menekültek, ám Strasbourg szerint nem tartották őket fogva

Népszava
-
  19.11.21 14:21 Belföld

A magyar államnak összesen 28 ezer euró kártérítést és perköltséget kell fizetnie az Emberi Jogok Európai Bírósága ítélete értelmében. A Helsinki Bizottság közölte, hogy folytatja jogi küzdelmét az ártatlan gyerekek és szüleik önkényes bebörtönzése ellen.

A magyar államnak adott igazat tranzitzónaügyben Strasbourg

Index
-
  19.11.21 13:25 Belföld

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája az elsőfokú ítéletet megváltoztatva kimondta: nem jogellenes fogva tartás, ami a zónában megy. Jogsértések viszont történnek a menekültügyi eljárásban, tette hozzá a bíróság.