Magyarország és Lengyelország megvétózta az EU egyik közös jogállamisági nyilatkozatát

168 Óra Online
-
  19.11.19 20:03 Külföld

Ülést tartott az Európai Tanács csúcstalálkozóit előkészítő Általános Ügyek Tanácsa (GAC), amelyben a EU soros elnöki tisztségét betöltő Finnország beterjesztette az úgynevezett jogállamisági párbeszédről szóló jelentést. Ez a jogállamiság párbeszéd nevű folyamatot 2014-ben indították az útjára, a célja az, hogy az EU tagországai tartsák…

22 kapcsolódó hír

Magyarország megakadályozott egy közös uniós jogállamisági nyilatkozatot

HVG
-
  19.11.19 17:50 Belföld

A lengyelekkel együtt a magyar kormány sem értett egyet a finn uniós elnökség konklúzióival, Varga Judit már reggel kritizálta a jogállamisági mechanizmust.

Varga Judit: A jogállamiságot egyre gyakrabban használják „politikai fegyverként”

Magyar Nemzet
-
  19.11.19 10:12 Belföld

A jogállamiság nem egyetemesen alkalmazható objektív kritériumok kerete, nincsenek pontosan meghatározott szabályai, és számos vita tárgyát képezi.

Varga Judit: a jogállamiságot egyre gyakrabban használják "politikai fegyverként"

ATV
-
  19.11.19 10:05 Belföld

Egyre gyakrabban használják egyféle "politikai fegyverként" a jogállamiságot, és ez végül "teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként" - emelte ki Varga Judit a Euronews hírcsatorna honlapján kedden közzétett írásában.

Egyre gyakrabban használják “politikai fegyverként” a jogállamiságot

Lokál
-
  19.11.19 11:29 Belföld

Egyre gyakrabban használják egyféle "politikai fegyverként" a jogállamiságot, és ez végül "teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként" - emelte ki Varga Judit a Euronews hírcsatorna honlapján kedden közzétett írásában.

Varga Judit: A jogállamiságot egyre gyakrabban használják "politikai fegyverként"

HírTV
-
  19.11.19 10:06 Vélemény

Az igazságügyi miniszter kitért az európai uniós tagállamokon belüli jogállamisági helyzet monitorozásáról, valamint a közösségi források feltételekhez kötéséről szóló javaslatokra.

Megvétóztunk egy közös EU-s nyilatkozatot

24
-
  19.11.19 20:00 Külföld

Az Általános Ügyek Tanácsa így hivatalosan úgy adta ki a szöveget, hogy azzal ugyan nem mindenki értett egyet, de 26 tagállam támogatta.

Meghökkentő érveléssel állt elő az igazságügyminiszter

Napi
-
  19.11.19 13:12 Belföld

Az Euronews felületén közölt véleménycikkben ágál Varga Judit magyar igazságügyi miniszter az ellen, hogy az unióban a jogállamisághoz kössék a források elosztását. A tárcavezető szerint ez csak egy kiüresedett fogalom politikai fegyverként való használata, valamint az egész kötözködés csak aláássa az európai integráció ügyét.

Varga Judit: Tények a jogállamiságról, melyeket mindig meg akartál tudni, de sosem merted megkérdezni

Mandiner
-
  19.11.19 10:27 Vélemény

A tagállamok közötti bizalom képezi az unió alapját. A legtöbb javaslat olyan irányba mutat, melynek eredményeként a bizalom helyébe intézményesített bizalmatlanság lép, az alkotmányos párbeszédet az egyoldalú betagozódás elvárása váltja fel, a kohéziót pedig tovább gyengíti az újabb és újabb megosztottság.

EU: fontos beszélni a jogállamról – Fidesz: nem fontos

Propeller
-
  19.11.19 17:58 Külföld

A lengyelekkel együtt a magyar kormány sem értett egyet a finn uniós elnökség konklúzióival, Varga Judit már reggel kritizálta a jogállamisági mechanizmust. Magyarország és Lengyelország ellenállása miatt nem tudtak közös nyilatkozatot kiadni a jogállamisági párbeszédről az Európai Unió szakminiszterei. Az Általános Ügyek Tanácsa (mely a…

Varga Judit: A jogállamiságot egyre gyakrabban használják „politikai fegyverként”

hirado.hu
-
  19.11.19 09:45 Külföld

Az uniónak az előttünk álló igazi kihívásokra kell összpontosítania – hangsúlyozta Varga Judit.

Jogállamisági kérdésben vétózott Magyarország és Lengyelország

Maszol
-
  19.11.20 07:32 Külföld

Nem akarják a jogállami párbeszéd kormányközi jellegének a felszámolását. 

Tények a jogállamiságról, amiket Varga Judit elferdített

Azonnali
-
  19.11.19 15:00 Vélemény

„Tények a jogállamiságról, melyeket mindig meg akartál tudni, de sosem merted megkérdezni” – ezzel a címmel írt értekezést Varga Judit igazságügyi miniszter a Euronews-ra. Kár, hogy eléggé leegyszerűsítő, tendenciózus kérdések jutottak eszébe, ráadásul azokat a valóság egy részének figyelmen kívül hagyásával válaszolta meg.…

Kedden újra lejáratta kormánya Magyarországot – megakadályoztak egy közös uniós jogállamisági nyilatkozatot

Városi Kurír
-
  19.11.19 18:30 Külföld

A lengyelekkel együtt a magyar kormány sem értett egyet a finn uniós elnökség konklúzióival. Ahogy arról beszámoltunk, Varga Judit már reggel kritizálta a jogállamisági mechanizmust. Magyarország és Lengyelország ellenállása miatt nem tudtak közös nyilatkozatot kiadni a jogállamisági párbeszédről az Európai Unió szakminiszterei. Az…

Varga Judit: A jogállamiság nemzeti sajátosság, az EU-nak nincs joga beleszólni

Index
-
  19.11.19 18:12 Külföld

Az igazságügyi miniszter álláspontja a jogállamiságról eltér az EU definíciójától. Az EU új mechanizmussal készül a jogállamiság védelmére.

A miskolci miniszter és a „politikai fegyver”

Borsodihír
-
  19.11.19 12:24 Megyei

A jogállamiságról értekezett Varga Judit.

Varga Judit az Euronews hasábjain oktatta ki a jogállamiság híveit

Huppa
-
  19.11.19 09:44 Vélemény

Egyre gyakrabban használják egyféle “politikai fegyverként” a jogállamiságot, és ez végül “teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként” – ezt Varga Judit a Euronews hírcsatorna honlapján kedden közzétett írásában fogalmazta meg. (Kiemelések tőlünk.) Varga kitért az európai uniós tagállamokon belüli jogállamisági helyzet monitorozásár

Jogállamisági kérdésben vétózott Magyarország

Magyar Hang
-
  19.11.19 19:57 Vélemény

Nem fog jogállamisági jelentést készíteni az Európai Bizottság a tagállamokról, mivel Magyarország és Lengyelország megvétózta az ezt célzó, egyébként minden más ország által támogatott előterjesztést. Varga Judit igazságügyi miniszter jelezte: ha kell, megtorpedózzák a költségvetést is.

Varga Judit magyarázkodása a jogállamiságról és annak uniós védelméről

Városi Kurír
-
  19.11.19 12:55 Kultúra

Ezen a héten az Európai Unió Tanácsa összeül értékelni az éves jogállamisági párbeszédét. Belgium és Németország azt javasolta, hogy állítsanak fel rendszeres szakértői felülvizsgálati mechanizmust a jogállamiságot illető ügyekben. A Bizottság és néhány tagország esetében -köztük Magyarország esetében is- jogállamisági feltételekhez…

Varga Judit: a jogállamiságot egyre gyakrabban használják “politikai fegyverként”

Közszolgálat
-
  19.11.19 11:56 Belföld

Egyre gyakrabban használják egyféle “politikai fegyverként” a jogállamiságot, és ez végül “teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként” – emelte ...

Politikai fegyverként használják a jogállamiságot

Ripost
-
  19.11.19 10:43 Belföld

Egyre gyakrabban használják egyféle „politikai fegyverként” a jogállamiságot, és ez végül „teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként” – emelte ki Varga Judit a Euronews hírcsatorna honlapján kedden közzétett írásában.

Varga Judit: A jogállamiságot egyre gyakrabban használják politikai fegyverként

Origo
-
  19.11.19 10:18 Belföld

Ez "teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként" Varga Judit igazságügyi miniszter szerint.

A jogállamiságot egyre gyakrabban használják fegyverként

Demokrata
-
  19.11.19 10:17 Belföld

Ez teljesen hiteltelenné teszi a jogállamiságot általános, közös értékként – írta Varga Judit.