Trump jóváhagyásával kerekedik ki Izrael

Privátbankár
-
  19.11.19 15:45 Külföld

Száznyolcvan fokos fordulatot vett az amerikai külpolitika a Közel-Kelet leginkább robbanásveszélyes régiójában Trump elnöksége alatt. Szembe menve az oslói békefolyamattal és a nemzetközi határozatokkal az USA egymás után ismeri el Izrael fennhatóságát a megszállt területeken. Legutóbb a Ciszjordániában létesített telepekről jelentették ki,…

4 kapcsolódó hír

Netanjahu megköszönte Trumpnak Izrael telepespolitikájának támogatását

ATV
-
  19.11.19 12:12 Külföld

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon megköszönte Donald Trump amerikai elnöknek, hogy az Egyesült Államok immár nem tekinti jogszerűtlennek a zsidó telepek építését a palesztin igazgatású Ciszjordániában - jelentette az izraeli média kedden.

Netanjahu megköszönte Trumpnak Izrael telepespolitikájának támogatását

Mandiner
-
  19.11.19 12:04 Külföld

Valakinek ki kellett mondania az igazságot, és Trump elnök ezt megtette – írta Twitter-üzenetében a zsidó állam miniszterelnöke.

Times of Israel: magyar vétó miatt nem ítéli el az EU Izraelt az illegális ciszjordániai telepek miatt

Magyar Hang
-
  19.11.20 11:51 Külföld

Izraeli lapértesülések szerint Magyarország megakadályozza a megszállt Ciszjordániában létesített illegális izraeli telepekkel kapcsolatos uniós állásfoglalást.

Donald ajándéka Bibinek

Népszava
-
  19.11.19 15:42 Külföld

Az új amerikai álláspont szerint „önmagukban” nem törvénytelenek az Izrael által Ciszjordániában épített városok. Az EU nem ért egyet, a palesztinok fel vannak háborodva.