Karácsony Gergely: Orbán Viktor és a kormány felrúgta a korábbi megállapodást

Szeretlek Magyarország
-
  19.11.14 17:47 Belföld

A főpolgármester szerint nem nyújthatnának be a fővárossal való egyeztetés nélkül olyan javaslatot, amely Budapest működését érinti. Azt mondta: „Politikailag életveszélyes irány, ha az állam azt gondolja, hogy nem kell részt vennie a közösségi közlekedés finanszírozásában”.

12 kapcsolódó hír

Karácsony durván kiakadt: dominóhatást indíthat el a Fidesz javaslata

ATV
-
  19.11.13 20:30 Belföld

Sok minden tartozik az önkormányzatok hatáskörébe, de a boltok vasárnapi rövidített nyitvatartásának kérdése egészen biztosan nem. Erről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Orbán megint hazudott - egész Budapestet becsapta!

Ez a lényeg
-
  19.11.14 15:19 

Hiába ígérgette Orbán, hogy a Tarlóssal kötött megállapodás érvényben marad, a Fidesz-kormány újabb Budapest-ellenes törvénymódosítással állt elő. Karácsony Gergely főpolgármester szerint azonnal vissza kell vonni ezt a javaslatot.

Karácsony Gergely kiakadt és felszólította a kormányt

Portfolio
-
  19.11.14 00:05 Gazdaság

A kormány azt tervezi, hogy törvénybe iktatja, mire fordíthatja egy önkormányzat a helyi iparűzési adóbevételeit. A javaslatra Karácsony Gergely főpolgármester élesen reagált az ATV műsorában.

Karácsony nem érti a kormányt, Orbán mást ígért

24.hu
-
  19.11.14 09:03 Belföld

A főpolgármester szerint az iparűzési adóra vonatkozó előterjesztés sérti a paktumot, amit maga Orbán Viktor nevezett szentnek.

Karácsony az iparűzési adóról szóló kormányjavaslatról: „Nem tudom, hogy ez mi a túró”

444.hu
-
  19.11.14 06:31 Belföld

Egyetlen szót írna át a kormány a törvényben, ez csak akkor értelmezhető, ha egy forgatókönyvbe illeszkedik - mondta a főpolgármester.

Iparűzési adó: jogi körbebástyázást lát Karácsony Gergely

Infostart
-
  19.11.14 18:28 Belföld

Komoly változást nem hozna az a törvénytervezet, ami szerint az önkormányzatoknak az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk - mondta a főpolgármester és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.

Karácsony a kormány tervéről: Ez mi a túró?

HVG
-
  19.11.13 22:28 Gazdaság

Az iparűzési adóra vonatkozó kormányzati előterjesztés sérti az Orbán által szentnek nevezett paktumot - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az ATV-ben. Azt mondta, ha a kormány felrúgja az Orbán-Tarlós megállapodást, az dominóhatást indíthat el.

Karácsony: ha a kormány felrúgja az egyezséget, dőlni kezdenek a dominók

Népszava
-
  19.11.14 10:59 Belföld

A főpolgármester nem érti, hogy a kabinet miért terhelné önkormányzatokra a helyi közlekedés fenntartását – Orbán Viktorral nem erről állapodtak meg.

Karácsony: Nem erről szólt a megállapodás Orbánékkal

Klubrádió
-
  19.11.14 21:22 Vélemény

Karácsony Gergely szerint az iparűzési adóról szóló kormányzati bejelentés ellentétes a miniszterelnök és a főpolgármester megállapodásával, vagyis azzal, hogy nem hoznak a fővárost érintő törvényt a főváros nélkül.

Karácsony szerint Orbán felrúgta a megállapodást

Index
-
  19.11.14 16:20 Belföld

A kormány által benyújtott, önkormányzatokat érintő törvénymódosítások értelmezhetetlenek, konfliktust generálnak, demokráciacsorbítók, mondják az Index által megkérdezett ellenzéki polgármesterek. Karácsony levelet is írt Gulyásnak.

Karácsony kiakadt a kormányra: "nem tudom mire vélni, hogy ez mi a túró”

Magyar Narancs
-
  19.11.14 10:04 Vélemény

A főpolgármester szerint a Fidesz már most olyat tett, ami ellentétes Orbán ígéretével.

A kormány felrúgta a korábbi megállapodást Karácsony szerint

Mérce
-
  19.11.14 20:42 Belföld

De az utolsó pillanatig fog küzdeni, hogy ne alakuljon ki háborús helyzet.