Akár hatmillió forint végkielégítést is kaphat Borkai Zsolt, de hárommilliót biztosan

168 Óra Online
-
  19.11.06 12:14 Belföld

A jogszabály szerint a polgármesternek akkor jár végkielégítés, ha ezt a tisztségét legalább két évig betöltötte, a jogviszonya vagy az új polgármester megválasztásával szűnik meg, vagy úgy, hogy lemond, és nem lesz a távozása utáni három hónapban parlamenti képviselő, alpolgármester, vagy más település polgármestere.

3 kapcsolódó hír

Legalább 3 millió forint végkielégítést kap Borkai Zsolt

HVG
-
  19.11.06 11:15 Gazdaság

A képviselők akár 6 millióra is felemelhetik Borkai Zsolt végkielégítésének összegét, de a törvényileg garantált minimum 3 millió forint.

Kiderült, mennyit vághat zsebre Borkai lemondása után

Napi
-
  19.11.07 06:55 Belföld

A képviselők akár 6 millióra is felemelhetik Borkai Zsolt végkielégítésének összegét, de minimum 3 millió forint jár a politikusnak, mivel az törvényileg garantált - hívja fel a figyelmet a hvg.hu.

Borkai vég-kielégül.

OLKT
-
  19.11.06 17:20 Vélemény

A képviselők akár 6 millióra is felemelhetik Borkai Zsolt végkielégítésének összegét, de a törvényileg garantált minimum 3 millió forint. Azt, hogy a távozó polgármester mekkora végkielégítést kaphat, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szabályozza. A jogszabály szerint (aki elolvasná itt megteheti, a 225/D paragrafust keresse) a polgárme