Microsoft: a négynapos munkahét jó, mert növeli a produktivitást

A Microsoft japán részlege ki is próbáltatta dolgozóival a rövidebb munkahetet. Fontos, hogy a meetingek idejét is 30 percben maximalizálták.

6 kapcsolódó hír

Lazsálnak a Microsoft dolgozói Japánban, mégis jobban teljesítenek

Index
-
  19.11.06 11:19 Infotech

Bevezették a négynapos munkahetet, összeomlás helyett 40 százalékot ugrottak az eladások.

A japán Microsoftnak bejött a négynapos munkahét

Gamekapocs
-
  19.11.05 16:30 Gaming

A Microsoft az utóbbi időben a négynapos munkahetet tesztelte a japán irodáiban, a kísérletet pedig abszolút sikernek könyvelték el. Az háromnapos hétvégére engedett alkalmazottak 40%-kal jobban teljesítettek.

Boldogabb és produktívabb dolgozókat hozott a Microsoft négynapos munkahete Japánban

Qubit
-
  19.11.05 16:06 Gazdaság

Közel 40 százalékkal nőtt a Microsoft japán alkalmazottainak termelékenysége, miután egy nappal kevesebbet kellett dolgozniuk, változatlan fizetés mellett. A négynapos munkahét különböző formái egyre népszerűbbek, és felmérések szerint a hatékonyságra is jó hatással van a kevesebb munka.

A Microsoft japán részlege bebizonyította, hogy a négynapos munkahét mindenkinek jobb

Androgeek
-
  19.11.05 11:45 Infotech

Nem kizárt, hogy pár éven belül világszerte elterjed majd a négynapos munkahét bizonyos szektorokban, hiszen most a Microsoft japán részlege is bebizonyította, hogy ez a megoldás mindenkinek sokkal előnyösebb, mint az eddig alkalmazott módszer. A redmondi óriás ugyanis a japánoknak engedélyezte először, hogy négy napot dolg...

Újabb sikeres kísérlet a négynapos munkahéttel – ami mellesleg olvasóinknak is tetszene

Nyugat
-
  19.11.05 15:26 Gazdaság

A kispályásnak nem mondható Microsoft vezette be a lustának nem nevezhető japánoknál. Negyven százalékkal emelkedett a teljesítmény.

A Microsoft kipróbálta a négynapos munkahetet, bejött nekik

Szabad Magyar Szó
-
  19.11.05 09:36 Határtalan

Ha időben kevesebbet dolgoznak, hatékonyabbak lehetnek a munkavállalók, derült ki a Microsoft japán részlegének kísérletéből. A cég idén nyáron kipróbálta, hogy mi lenne, ha csak négynaposak lennének a munkahetek. A kísérlet során a cég tokiói központjában dolgozók augusztusban minden pénteket megkaptak szabadnapként – írja a 444.hu. A…