Tovább drágult: már havi 160 ezer forint egy átlagos budapesti albérlet

Tavaly október óta 7 százalékkal nőttek a kiadó lakások átlagos bérleti díja, Miskolcon viszont duplaannyi, 14 százalékos a drágulás mértéke.

5 kapcsolódó hír

Vége az albérletek csúcsidőszakának

Azenpenzem
-
  19.10.02 09:03 Gazdaság

A tanév elindulásával véget ért a csúcsidőszak az albérletpiacon, de a stagnáló kereslet is meglehetősen erős. Legalábbis Budapesten. Az átlagos bérleti díjak tavaly októberhez képest az idén két egyetemi városban is csökkentek.

Lakást bérelne? Mutatjuk az aktuális bérleti díjakat

Napi
-
  19.10.02 11:07 Otthon

Budapesten a lakások bérleti díja 7 százalékkal emelkedett öt év alatt, átlagosan most havi 160 ezer forintba kerül egy lakás. A vidéki nagyvárosok közül Miskolcon 14 százalékkal, Győrben 4,7 százalékkal nőttek a díjak. A kereslet mindkét városban jelentősen nőtt - írja friss elemzésében az ingatlan.com.

Így ért véget az albérletszezon

ProfitLine
-
  19.10.02 11:00 Gazdaság

A legélénkebb albérletpiaccal rendelkező városokban, például Budapesten, Debrecenben, Győrben emelkedtek a bérleti díjak az elmúlt egy évben, de a drágulás üteme lelassult. Budapesten a lakások bérleti díja 7 százalékkal emelkedett öt év alatt, így átlagban havi 160 ezer forintba kerül jelenleg egy lakás. A vidéki nagyvárosok közül…

Miskolcon 80 ezer forintért lehet lakást bérelni

Borsod24
-
  19.10.03 08:36 Belföld

A tavalyinál lassabb ütemben drágulnak a kiadó lakások – írja a HVG.hu. Budapesten és a legnagyobb egyetemi városokban az idén is nőttek a bérleti díjak, de jóval lassabb ütemben, mint a korábbi években, amikor két számjegyű volt a drágulás – derül ki az ingatlan.com összesítéséből. Budapesten a kiadó lakások átlagos bérleti díja idén…

Az oktatás ára: tanévkezdésre drágultak az albérletek, de sokaknak így sem jut

Székelyhon
-
  19.10.01 10:18 Határtalan

Hargita és Maros megyében is jelentősen megugrottak az albérletek árai az iskolai és egyetemi tanév kezdete óta. Míg a Hargita megyei városokban nagyon kevés kiadó tömbházlakás van, és emiatt nőnek az árak, Marosvásárhelyen nagy a kereslet és a kínálat is.