Bognár Lajos: Terv készült a háztáji sertések leölésére

HírTV
-
  19.09.18 20:17 Vélemény

A sertéspestis vírusát eddig csak vaddisznókban mutatták ki hazánkban, de a hatóság minden eshetőségre felkészült - hangzott el Magyarország élőben című műsorunkban.

5 kapcsolódó hír

Ilyen súlyos a helyzet? Terv készült a magyar házisertés-állomány felszámolására

Agroinform
-
  19.09.19 11:51 Állatvilág

A Nébih megerősítette, hogy készült terv a házi sertések leölésére az afrikai sertéspestis által veszélyeztetett területeken. Ugyanis a háznál tartott sertéseknél a legnagyobb az ASP kockázata.

Titkos terv? Minden háztáji sertésnek pusztulnia kell!

Agrárszektor
-
  19.09.19 09:43 Állatvilág

Belgium példáját követve az ország afrikai sertéspestissel érintett területén fel kellene számolni minden kislétszámú állományt, állami kártalanítást fizetve a tulajdonosoknak - írja a hvg.hu egy a birtokába került, nyáron született dokumentum alapján. A "titkos terv" három forgatókönyvet tartalmaz a háztájiban tartott sertések likvidálására. A ter

A választás miatt halogathatják a sertéspestis megfékezését – már tavaly beszámoltunk a járványról

Átlátszó
-
  19.09.19 10:19 Vélemény

A HVG.hu birtokába jutott kormányzati dokumentum szerint a sertéspestissel fertőzött országrészeken minden sertést le kellene ölni a járványveszély miatt, azonban...

Több, mint 5000 sertést öltek le ASP gyanú miatt

Magyarországon házisertésekben eddig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát, ennek ellenére eddig mintegy 5300 háztáji állományban lévő sertést kellett levágni - mondta egy rádióinterjúban az országos főállatorvos. Bognár Lajos kiemelte, hogy ha kell, a legdrasztikusabb intézkedéseket is bevezetik.

Nébih: Valóban készült terv a háztáji sertések leölésére

Index
-
  19.09.18 17:28 Gazdaság

Drasztikus, de hatékony intézkedés lenne a sertéspestis ellen, de erről még nem született döntés. Szerintük ez nem politikai kérdés.