Kenyérszentelés és szoboravatás

Magyar Szó
-
  19.08.21 09:50 Határtalan

Hódegyházán hétfőn délután a Szent Mihály arkangyalról elnevezett templomban megáldották és megszentelték az új búzából sütött kenyeret, majd felavatták a Vér János magyarországi vállalkozó által adományozott, államalapító Szent István királyunkat ábrázoló mellszobrot.

4 kapcsolódó hír

Állami kitüntetetteket köszöntöttek és új kenyeret szenteltek Csabán

Beol
-
  19.08.20 15:15 Belföld

Az Augusztus 20-i nemzeti ünnep térzenével, majd ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött Békéscsabán.

Az új kenyér megszentelésétől az elektro-szimfóniáig – Szent István ünnepe Székelyudvarhelyen

Székelyhon
-
  19.08.21 09:12 Határtalan

Káprázatos tűzijáték koronázta meg a Szent István-napi programot kedden este Székelyudvarhelyen. A délutáni kenyérszentelést és a Muzsikás együttes népzenei gáláját követően a Kolozsvári Magyar Opera adott elektro-szimfonikus koncertet a zsúfolásig megtelt Márton Áron téren.

Zászlófelvonás és kenyérszentelés Békéscsabán, a Szent István téren

Behír
-
  19.08.20 14:48 Belföld

Államalapító királyunk, Szent István ünnepére idén is számos programmal készültek augusztus 20-án, Békés megyében. Békéscsabán délelőtt térzenét követően az ünnepélyes zászlófelvonás következett, majd megáldották az új kenyeret.

Békéscsabán zászlófelvonással és kenyérszenteléssel indult az ünnepség

Körös Hírcentrum
-
  19.08.20 15:00 Megyei

Békéscsabán, ahogy a megye számos településén, programsorozattal ünneplik augusztus 20-án az állam alapítását. A rendezvény zászlófelvonással kezdődött, majd kenyérszenteléssel, elismerések átadásával folytatódott. A délelőtt folyamán a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar térzenéje szórakoztatta elsőként az ünnepségre…