Lezajlott a találkozó: Orbán Merkelt, Merkel a magyarokat méltatta

Privátbankár
-
  19.08.19 15:40 Külföld

A Páneurópai Piknik 30. évfordulójának alkalmából nagy felhajtást csaptak Sopron környékén, a megemlékezésre még Angela Merkel is Magyarországra érkezett. Orbán az egységes Európáról és a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről beszélt, míg Merkel köszönetet mondott a magyaroknak.

29 kapcsolódó hír

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

888
-
  19.08.19 12:39 Belföld

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Orbán-Merkel találkozó: új folyamat indul el, a régiónk lehet a nyertese

Portfolio
-
  19.08.19 14:13 Külföld

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral. A sajtótájékoztatón a miniszterelnök azt mondta:...

Orbán Viktor: A déli határon a németeket is védjük

Magyar Nemzet
-
  19.08.19 15:49 Belföld

A magyar-német együttműködést hangsúlyozta Orbán Viktor és Angela Merkel a mai nemzetközi sajtótájékoztatón Sopronban, ahol szót ejtettek a kiváló gazdasági kapcsolatokról, az innovációst és kutatást érintő közös projektekről, valamint a magyar haderő fejlesztéséről is. A migráció kérdésében is a közös pontokat emelte ki a két…

Orbán: újraegyesült, mert hittünk benne

ATV
-
  19.08.19 12:07 Külföld

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából Sopronban találkoztak, ahol először egy ökomenikus istentiszteleten vettek részt, majd egy megbeszélést követően közös sajtótájékoztatót tartottak.

Páneurópai Piknik - Orbán: Csak egy Európa van

HírTV
-
  19.08.19 14:01 Vélemény

A miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten mondott ünnepi beszédet.

A DK örült Merkel látogatásának

Propeller
-
  19.08.20 08:54 Belföld

A Demokratikus Koalíció (DK) üdvözli Angela Merkel német kancellár látogatását a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján tartott soproni programokon és egyetért az általa elmondottakkal. Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti (EP-) képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: harminc éve a határok…

Orbán: Európa csak egy van

Mandiner
-
  19.08.19 12:40 Belföld

Orbán Viktor és Angela Merkel is felszólalt a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott istentiszteleten. Orbán Merkelre utalva elmondta: a keményen dolgozó sikeres nők előtt a magyarok már messziről leveszik a kalapot. Merkel köszönetet mondott a magyaroknak, amiért hozzájárultak a német egység megteremtéséhez.

Páneurópai Piknik: Istentiszteletet tartottak a 30. évfordulón

Lokál
-
  19.08.19 12:06 Külföld

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Angela Merkel: új startra van szükség

Infostart
-
  19.08.19 15:04 Belföld

A kereskedelmi együttműködés fontosságát emelte ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Orbán Viktorral. A miniszterelnök azt mondta: a gazdasági kérdések álltak a tárgyalások súlypontjában, hiszen Németország első számú kereskedelmi partnere Magyarországnak.

Orbán Viktor: Közép-Európa már nem egy megsegítendő régió

168 Óra Online
-
  19.08.19 13:20 Belföld

Angela Merkel hétfőn Orbán Viktorral együtt emlékezik a Páneurópai piknik, a 1989-es határnyitás 30. évfordulójára, az ökumenikus istentiszteleten tartott beszéd után leültek aegy kétoldalú tárgyalásra és kiálltak egy nemzetközi sajtótájékoztatóra is 

Orbán a németek háborús vereségét is Merkel orra alá dörgölte

Hírklikk
-
  19.08.19 12:55 Külföld

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Orbán Merkelnek: A magyarok leveszik a kalapot a keményen dolgozó sikeres nők előtt

Index
-
  19.08.19 11:53 Belföld

Angela Merkel is beszélt Sopronban, a menekültkérdésről azt mondta, át kell ugranunk a saját árnyékunkon.

"A magunkfajta szabadságharcosok tudták" - Látványos képeken Orbán és Merkel találkozója

Ripost
-
  19.08.19 18:55 Belföld

Látványos galériát osztott meg Orbán Viktor a közösségi oldalán a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett találkozóról.

Merkel Orbán talákozó és amiről senki nem beszél

OLKT
-
  19.08.19 15:42 Belföld

Több mint négy éve járt utoljára itt a Német kancellár. Bár ünnepi látogatásra érkezett, de a háttérben valószínű komoly megbeszélés folyt. Merkel a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójára érkezet, hogy megemlékezzél a Németország újraegyesítésének egyik kiváltó okáról. Az ünnepi megemlékezés után tárgyalást folytatott Merkel és…

Határnyitás ’30: udvarias ünneplés, semmi más

FüHü
-
  19.08.19 14:47 Vélemény

Politikailag bárminő aktualitás nélküli ünneplés lett Orbán Viktor és Angela Merkel soproni találkozójából. A magyar demokráciát ért kifogásokat Orbán egy mondatban félresöpörte. Tudatta: a németek várkapitánya vagyunk. „Nem látni olyan eseményeket, amelyek megzavarnák a magyar-német kapcsolatokat, de vannak olyan tényezők,…

Merkel szerint Magyarország jól bánik az EU-s pénzzel

Borsod24
-
  19.08.19 14:30 Belföld

Az ünneplés mellett munkamegbeszélést is tartott a Sopronba látogató Angela Merkel és Orbán Viktor a Páneurópai Piknik és a határnyitás 30. évfordulója alkalmából. Az ülés fő témája a gazdaság volt, mivel a két ország közti kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta az 54 milliárd eurót. A két vezető közös sajtótájékoztatón adott számot…

Orbán: A németek várkapitányi teendőit látjuk el

Magyar Hang
-
  19.08.19 13:29 Belföld

Sopronban tartott közös sajtótájékoztatót a magyar kormányfő és a német kancellár.

Páneurópai Piknik: Erről tárgyalt Orbán Viktor és Angela Merkel

Origo
-
  19.08.19 12:56 Belföld

A két kormányfő Sopronban egyeztetett a legfontosabb kérdésekről.

Orbán erős nemzetekről, Merkel európai egységről beszélt a páneurópai piknik harmincadik évfordulóján

Azonnali
-
  19.08.19 12:02 Vélemény

Harminc éve nyílt meg a magyar-osztrák határ a soproni Páneurópai Pikniken, erre emlékezve közösen ült be Sopronban egy istentiszteletre Orbán Viktor és Angela Merkel. A magyar kormányfő szerint itt „a lovagiasság szabályai szerint a keményen dolgozó és sikeres hölgyek előtt messziről megemeljük a kalapunkat”, a német kancellár pedig azt…

Orbán a Merkel-találkozóra várva: "a szerkód tetszik, de tüntesd el"

Népszava
-
  19.08.19 10:17 Belföld

Sajátosan tisztelte meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának napját a miniszterelnök.

Orbán: erősíteni kell magyar-német gazdasági együttműködést

Vásárhely24
-
  19.08.20 10:08 Megyei

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.

Az országaik közti gazdasági kapcsolatokat méltatta a magyar és a német kormányfő

Szoljon
-
  19.08.19 17:40 

A két politikus világgazdasági kérdésekről, az EU jövőjéről és a migrációról is tárgyalt Sopronban.

Páneurópai Piknik – Ökumenikus istentiszteletet tartottak a harmincadik évfordulón

Közszolgálat
-
  19.08.19 16:26 Belföld

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, hétfőn Budapesten a Magyarországi Egyházak ÖkumenikusTanácsának (MEÖT) szervezésében.      Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház ...

Merkel már el is köszönt - így búcsúzott tőle Orbán

Blikk
-
  19.08.19 14:50 Külföld

Köszönetét fejezte ki Magyarországnak a német egység megteremtésében játszott szerepéért a német kancellár a soproni evangélikus templomban tartott hétfői, a harminc évvel ezelőtti Páneurópai Piknik évfordulója alkalmából tartott istentiszteleten.

Orbán: csak egy Európa van

Gondola
-
  19.08.19 13:51 Belföld

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Orbán: csak egy Európa van

Promenad
-
  19.08.19 13:25 Színes

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Merkel köszönetet mondott Magyarországnak

Kemma
-
  19.08.19 12:32 Külföld

Nagy hálával gondolunk arra, ahogy Magyarország hozzájárult Európa megosztottságának megszűnéséhez – közölte a német kancellár.

Csak egy Európa van – mondta Orbán Viktor a Páneurópai Pikniken

SzegedMa
-
  19.08.19 12:00 Belföld

Újraegyesült, mert hittünk benne – fogalmazott a kormányfő.