Orbán Viktor: Az európai egység soha nincsen készen

Magyar Nemzet
-
  19.08.19 11:29 Belföld

A Páneurópai Piknikre emlékezve a miniszterelnök kiemelte: az áttöréssel leomlott a fal, harminc évvel ezelőtt itt ért véget a II. világháború utáni világrend.

4 kapcsolódó hír

Harminc évvel ezelőtt rendezték meg a páneurópai pikniket

888
-
  19.08.19 10:18 Kultúra

Napra pontosan harminc éve, 1989. augusztus 19-én tartották meg – magyar és nyugat-európai civilek kezdeményezésére – Sopron mellett, a nyugati határ közelében a páneurópai pikniket, mely rendezvény jelentős mértékben hozzájárult a vasfüggöny áttöréséhez és Németország újraegyesítéséhez.

Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken

hirado.hu
-
  19.08.18 18:25 Belföld

A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész.

Megtiszteltetés - Harminc éve bontották le a vasfüggönyt

Klubrádió
-
  19.08.19 12:24 Vélemény

Európa alapját a független nemzetek adják, ezért Európa egysége soha sincs kész, azt újra és újra meg kell alkotni - mondta Orbán Viktor a vasfüggöny lebontásának évfordulóján.

Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken

Gondola
-
  19.08.19 00:19 Belföld

A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit…