Goldman: Trump nem állítja le a kereskedelmi háborút, közelebb van a recesszió

Portfolio
-
  19.08.12 14:23 Gazdaság

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborús félelmek növelik a recesszió esélyét a Goldman Sachs szerint, akik már nem számítanak arra, hogy a felek megegyeznek a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt. A kereskedelmi...

6 kapcsolódó hír

Meghátrált egy kicsit Trump, ugranak a részvénypiacok!

Portfolio
-
  19.08.13 15:47 Gazdaság

Bizonyos termékköröket lehúznak a szeptember elsején 10%-ra emelendő kínai importvám listájáról, más termékeknél pedig december 15-ig elhalasztják a döntést - derült ki ma az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalók telefonbeszélgetése...

Kína betiltotta az amerikai agrártermékek importját

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.08.13 08:00 Gazdaság

A kínai kereskedelmi minisztérium bejelentette, hogy betiltja az Amerikai Egyesült Államokból származó mezőgazdasági termékek behozatalát, válaszlépésül arra, hogy Donald Trump elnök jelezte: szeptember elsejétől 300 milliárd dollárt is meghaladó értékű kínai termékre vet ki magasabb, 10 százalékos vámot.

Donald Trump visszakozott - kiakadtak a tőzsdék

Infostart
-
  19.08.13 17:16 Gazdaság

Az amerikai kormány kedden bejelentette, hogy mégsem sújt pótvámmal bizonyos kínai importtermékeket, egy sor másik árucikk esetében pedig szeptember 1-ről december 15-re halasztja a 10 százalékos pótlólagos vámtarifa kivetését.

Lélektani határt lépett át a kínai deviza, Peking és Washington egymásra mutogat

HVG
-
  19.08.12 19:24 Gazdaság

Donald Trump elnök a kínaiakat vádolja, míg a kínaiak állítják: a kereskedelmi háború miatt esik a jüan árfolyama, nem Pekingben döntöttek így.

Kína célja Trump megbuktatása

Magyar Hang
-
  19.08.13 16:32 Gazdaság

Minden jel szerint még jó ideig elhúzódhat a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború. Trump számára rossz hír, hogy saját hátországának, a farmereknek is kezd elegük lenni a harcból az agrártermékeket érintő korlátozások miatt.

Erről fog tárgyalni Klaus Johannis államfő Donald Trumppal

Maszol
-
  19.08.13 17:12 Külföld

Többek között az energetikai biztonságról és a Visa Waiver programról fog tárgyalni Klaus Johannis államfő augusztus 20-án az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal.