Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud

HVG
-
  19.07.24 14:33 Infotech

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

21 kapcsolódó hír

Demencia-veszély. A csípős étel duplázza a kockázatot

Az Üzlet
-
  19.07.24 12:15 Tudomány

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban. The post Demencia-veszély. A csípős étel duplázza a kockázatot appeared first on AzÜzlet.

Szereti a csípős ételeket? - Erről jobb, ha tud

Napi
-
  19.07.24 12:52 Külföld

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban az MTI szerint.

Növelhetik a demencia kockázatát a csípős ételek

24
-
  19.07.24 12:42 Életmód

A naponta több mint 50 gramm chilit fogyasztók kognitív hanyatlása felgyorsul.

Az egészséges életmód nem várt hatása

HáziPatika
-
  19.07.24 10:00 Egészség

Az egészséges életmód csökkentheti az Alzheimer-kór és a demencia más formáinak kockázatát akkor is, ha a betegség kialakulásának rizikóját genetikai tényezők növelik - derült ki egy új kutatásból.

Sokat kockáztat, ha szereti a csípős ételeket - állítják ausztrál kutatók

Infostart
-
  19.07.24 21:26 Tudomány

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - állítják a tudósok 15 év vizsgálati eredményei alapján.

Időskori demencia: az életmód legyőzi a géneket

marie claire
-
  19.07.24 14:00 Egészség

Az egészséges életmód jelentősen csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát. Még abban az esetben is, ha a családi előzmények és a gének hajlamosítanának erre.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

hirado.hu
-
  19.07.24 17:41 Tudomány

Akik több chilit vagy jalapeno paprikát ettek, azoknál nagyobb volt a kockázat.

A csípős ételektől elbutulhatunk?

ma.hu
-
  19.07.25 02:30 Életmód

A normális testtömegindexű emberek valószínűleg érzékenyebbek a chilire, mint a túlsúlyosak, ezért hat jobban a memóriájukra és a súlyukra.

A túl sok chili demenciát okozhat?

Store Insider
-
  19.07.24 13:13 Gazdaság

Egy nemzetközi tudóscsapat megállapítása szerint a túl sok csípős étel felgyorsíthatja a kognitív hanyatlást.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

MedicalOnline
-
  19.07.24 12:46 Tudomány

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Vásárhely24
-
  19.07.25 11:57 Életmód

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

Növelhetik a demencia kockázatát a csípős ételek

Beol
-
  19.07.24 18:37 Életmód

Az emlékezetvesztés még jelentősebb lehet a sovány embereknél.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Parameter
-
  19.07.24 11:56 Életmód

A 15 éven át folytatott vizsgálatban 4582 kínai vett részt, akik 55 éven felüliek voltak. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a naponta több mint 50 gramm chilit fogyasztók kognitív hanyatlása felgyorsul. Az emlékezetvesztés még jelentősebb volt azoknál, akik soványak voltak. A tanulmány szerint a naponta több mint 50 gramm chilit fogyasztó

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Kanizsa Újság
-
  19.07.25 11:55 Színes

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Origo
-
  19.07.24 18:31 Tudomány

Kiderült, a chili mégsem olyan egészséges, mint ahogy azt gondolják.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Behír
-
  19.07.24 18:26 Külföld

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Körös Hírcentrum
-
  19.07.24 14:30 Egészség

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban. A 15 éven át folytatott vizsgálatban 4582 kínai vett részt, akik 55 éven felüliek voltak. A kutatók arra az eredményre…

Megéri-e csípőset enni, ha növeli a demencia kockázatát?

Turizmus Online
-
  19.07.24 13:16 Recept

A normális testtömegindexű emberek valószínűleg érzékenyebbek a chilire, mint a túlsúlyosak.

Szereted a csípős ételeket? Akkor jobb ha kattintasz!

Győr Plusz
-
  19.07.24 12:10 Színes

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

BorsOnline
-
  19.07.24 11:46 Recept

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát

Pharmindex
-
  19.07.24 00:00 Egészség

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.