Török rizs

Street Kitchen
-
  19.07.21 16:00 Recept

A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Alacsony lángon 5-10 percig főzzük, majd felöntjük a maradék vízzel, és ha az felforrt, beleöntjük a bulgurt. Alacsony lángon 10-15 percig főzzü

1 kapcsolódó hír

Tárkonyos raguleves vaddisznóból

Mindmegette
-
  19.07.21 08:00 Recept

Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst. Közepes lángon 20 percig pároljuk, kavargatva. Félidőben hozzátesszük az összetört borókabogyókat, a fokhagymagerezdeket, a köményt, a babérlevelet, a citromhéjat és a citromlevet. Ha megpirult, vízzel vagy alaplével felönjük, sózzuk, borsozzuk.…