Idő előtt rendelettel hatályosították az új közigazgatási kódexet Romániában

Kitekintő
-
  19.06.25 19:06 Külföld

Sürgősségi rendelettel léptette hatályba keddi ülésén a román kormány az alkotmányossági normakontrollon korábban elbukott közigazgatási törvénykönyv egy újabb változatát.

9 kapcsolódó hír

Románia odacsapott az internetes fuvarmegosztóknak

Lokál
-
  19.06.26 08:57 Külföld

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el keddi ülésén a bukaresti kormány.

Sürgősségi rendelettel szabályozták Romániában az internetes fuvarmegosztók működését

GazdaságPortál
-
  19.06.26 09:06 Külföld

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el keddi ülésén a bukaresti kormány. Viorica Dancila miniszterelnök a kormányülés elején azt mondta: a jogszabály az utasok biztonságát tartja szem előtt, ugyanakkor a piaci versenyt is erősíti a személyszállításban,…

Sürgősségi rendelettel szabályozták az Ubert Romániában

ProfitLine
-
  19.06.26 04:05 Külföld

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el keddi ülésén a bukaresti kormány.

Romániában is szabályozzák az Ubert

Portfolio
-
  19.06.25 19:56 Külföld

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el keddi ülésén a bukaresti kormány. Viorica Dancila miniszterelnök a kormányülés elején azt mondta:...

Románia nem tiltotta ki, szabályozza az Uber és társait

Napi
-
  19.06.25 22:52 Külföld

Az Uber és a többi internetes fuvarmegosztó romániai működését szabályozó, azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletet fogadott el keddi ülésén a bukaresti kormány - jelentette az MTI tudósítója.

Közigazgatási törvénykönyv: Trükkel kerülte meg a törvényhozást a román kormány

HVG
-
  19.06.25 19:31 Külföld

Sürgősségi rendelettel kerülte meg a román kormány a parlamentet, így léptette érvénybe az új közigazgatási törvénykönyvét, amelynek szövege még nem ismert. Az elnök is tiltakozik.

Megszerzett nyelvi jogokat is eltöröltek (Közigazgatási kódex)

Erdély Ma
-
  19.06.26 15:03 Külföld

Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan a bukaresti kormány által sürgősségi rendelettel elfogadott közigazgatási törvénykönyv, mert az a kisebbségi jogok tekintetében több tíz évvel, a múlt század 90-es éveibe veti vissza Romániát.

Sürgősségi rendelettel léptette hatályba a kormány a közigazgatási törvénykönyvet

Maszol
-
  19.06.25 18:27 Külföld

Klaus Johannis államfő kedden újabb közleményben tiltakozott.