Bakajannisz Péter: A norvégok is aggódnak, otthon marad a közép-kelet-európai munkaerő

Mandiner
-
  19.06.20 12:18 Vélemény

Egyre többen költöznek vissza már Norvégiából is a közép-kelet-európai régióba. Amikor 2004-ben Lengyelország csatlakozott az Európai Unióhoz, a munkanélküliség szintje közel 20 százalék volt az országban, ami azt eredményezte, hogy a lengyel munkaerő kivándorolt az országból. A lengyelek célpontjává vált többek között Norvégia és…

4 kapcsolódó hír

Hiába nő a gazdaság, a bérek alig emelkednek

24
-
  19.06.20 09:03 Gazdaság

Még mindig alacsony a magyar bérek szintje a gazdaság növekedésének mértékéhez képest, és nem is növekszik olyan ütemben, mint a közép-kelet-európai régió más országaiban.

2020-ra az EU-ban már csak Bulgáriában lesznek alacsonyabbak a jövedelmek, mint Magyarországon

Qubit
-
  19.06.19 15:56 Gazdaság

Hiába nő Magyarországon az átlagkereset, a bérek vásárlóértéke mit sem növekszik. Mindez már nem magyarázható a gazdasági válsággal, mert a termelékenység dinamikusabban nő az országban, mint a jövedelem. Ebből pedig az következik, hogy az extra haszon profitként nyilvánul meg, nem a munkavállalóknál – hangzott el egy…

Erős és büszke: 2020-ra a magyarnál már csak Bulgáriában lesznek alacsonyabbak a jövedelmek

Zsúrpubi
-
  19.06.20 06:25 Vélemény

A Friedrich Ebert Stiftung német politikai és társadalomkutató alapítvány budapesti irodája 2015 óta minden nyáron konferenciát rendez a hazai reálbérek alakulásáról. Itt kiderült: nagyon nem erősek és büszkék vagyunk, hanem gyengék, mint a harmat, ami a bérfelzárkóztatást illeti.

Hiába nő a gazdaság, a bérek alig emelkednek

Ugytudjuk
-
  19.06.20 10:52 Megyei

Még mindig alacsony a magyar bérek szintje a gazdaság növekedésének mértékéhez képest, és nem is növekszik olyan ütemben, mint a közép-kelet-európai régió más országaiban – derült ki szerdán, a Friedrich Ebert Stiftung magyarországi és régiós bérfelzárkózásról szóló konferenciáján.